Бизнесът в подкрепа на образованието: Фесто Производство организира практически занятия за студенти от ПУ „Паисий Хилендарски“

22.01.2021 г.3 мин.

Подкрепата на техническото образование е част от корпоративната политика за устойчиво развитие на световния лидер в областта на технологиите за автоматизация Festo. Българското производствено дружество на немския концерн – Фесто Производство, припознава ролята на бизнеса за развитието на бъдещите технически специалисти и активно си сътрудничи с образователните институции у нас в рамките на разнообразни проекти. В този дух компанията стартира и новата 2021 г. Производственият отдел на дружеството в гр. Смолян отвори вратите си за студенти от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, а подробности за инициативата Инженер.bg научи от екипа на Фесто Производство.

Компанията с радост посрещна третокурсниците от специалност „Машиностроителна техника и технологии“ на Физико-технологичния факултет към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, които проведоха лабораторните си упражнения по учебната дисциплина „Термична обработка на металите“ в отдел „Производство на инструменти и детайли“ в гр. Смолян.

„Горди сме, че имаме базата и експертността, които да споделим с младите хора, изучаващи технически специалности, както и желание да предадем нашия опит на тях“, коментира инж. Ангел Дишлиев, ръководителят на отдела, и постави акцент върху активната подкрепа, която дружеството оказва на техническото обучение през годините.

Откритата комуникация в екипа, развитието на талантите и възможностите за кариерно израстване на сътрудниците превръщат Фесто Производство в един от водещите работодатели сред технологичните компании у нас. Убедете се сами, като кандидатствате за свободните позиции в микросайта на дружеството в Борса.bg!

През изминалите години множество студенти посещават лабораторни упражнения в термичния участък на Фесто Производство, който е единствен по рода си в региона. Под ръководството на специалиста на дружеството – инж. Васил Вълчев, младежите преминават през различни упражнения за закаляване на материали.

„Отделът за „Производство на инструменти и детайли“ към Фесто Производство е създаден през 2006 г. и вече 15 години ce paзвивa c бъpзи тeмпoвe в oблacттa нa пpoeĸтиpaнeтo нa инcтpyмeнтaлнa eĸипиpoвĸa и нecтaндapтнo oбopyдвaнe, изpaбoтĸaтa нa инcтpyмeнти зa шпpицвaнe нa плacтмacoви дeтaйли, ĸaĸтo и пpиcпocoблeния зa мoнтaж нa издeлиятa, peмoнт и пoддpъжĸa нa инcтpyмeнтaлнa eĸипиpoвĸa, aceмблиpaнe нa ĸoмпoнeнти“, коментираха в заключение от българската компания.

Източник на снимковия материал: Festo, Фесто Производство, freepik.com

Тагове: Festo, машиностроене, образование, производство, Фесто Производство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто Производство ЕООД
https://www.festo.com/cms/bg_bg/55737.htm