Бандени дискутира ползите от гъвкавата флекс концепция на Danfoss за енергийно ефективно производство с представители на ХВП у нас

30.03.2024 г.5 мин.

Фирма Бандени заедно със специалисти от Danfoss представиха енергийно ефективните решения от флекс концепцията на Danfoss пред клиенти от хранително-вкусовия бранш. Бяха презентирани ново поколение мотор редуктори OGD, окомплектовани със синхронни мотори с клас на ефективност IE5, в комбинация с най-високо производителния и ефективен честотен регулатор VLT Automation Drive FC302.

„Освен възможността за спестяване на електроенергия и кратки срокове за изплащане на инвестицията, Danfoss Flex Concept осигурява допълнителни ползи за потребителите, като дълъг експлоатационен живот без необходимост от обслужване, по-ниски разходи за поддръжка на производствените линии, високо качество на продуктите, намаляване на стоковите запаси от резервни части и мн. др.“, информираха за Инженер.bg от водещото българско търговско и инженерингово дружество Бандени, оторизиран и сертифициран сервиз на Danfoss Drives за България.

Гъвкавата концепция позволява на клиента избор между централизирано или децентрализирано решение в зависимост от условията на работа, инвестиционната програма, възможностите за интегриране и обслужване на задвижванията. „Централизираното решение обхваща мотор редуктор OGD и честотен регулатор за вграждане в табла VLT Automation Drive FC302, докато децентрализираното решение обединява мотор редуктор OGD и честотен регулатор за децентрализиран монтаж VLT Automation Drive FCD302. Двете концепции предлагат високо качество и непрекъсваемост на производството“, поясниха от Бандени.

Мотор редукторите и задвижванията на Danfoss са налични в хигиенен вариант, който покрива най-високите производствени стандарти и хигиенни норми в хранително-вкусовата промишленост. Наред с това, те се предлагат и в стандартно изпълнение.

„Мотор редукторите се разработват както със специален конектор, така и с клемна кутия. И двата варианта могат да бъдат изпълнени с различни размери на валовете, така че да съответстват точно на съществуващото производствено оборудване. Стандартният модел с клемна кутия, по желание на клиента, е възможно да бъде боядисан със специален лак, който е подходящ и за хигиенния вариант. Задвижванията, които са хигиенно изпълнение, се произвеждат в бяла кутия, а като стандартно решение се предлагат с черна кутия“, коментираха от българската фирма.

В рамките на събитието гост-лектори от Danfoss в детайли представиха решението и част от многобройните реализирани с него проекти по целия свят. Поради нарастващите изисквания за енергийни икономии, пестене на вода и други ресурси, както и за ограничаване на въглеродните емисии и влиянието върху околната среда, участниците проявиха изключителен интерес към иновативната концепция на Danfoss, която покрива всички тези потребности. В хода на професионалната дискусия бяха коментирани „тесните места“ в производството, които биха могли да бъдат оптимизирани, с цел постигане на енергийна ефективност, повишаване на производителността и надеждността на процесите.

„Запознахме нашите клиенти и с най-новия и един от най-добрите в своя клас честотен регулатор на Danfoss – серия IC7. Той представлява задвижване от следващо поколение, с вложени качествени елементи за висока ефективност и производителност. Проектиран е за десетгодишен период на експлоатация без необходимост от превантивно обслужване. С интегрирани криптирани чипове, честотните регулатори IC7 осигуряват стабилност и сигурност на производството, недопускайки възможността от нерегламентирани посегателства и хакерски атаки“, подчертаха българските специалисти.

През годините Бандени има много успешно изпълнени проекти с решенията от флекс концепцията на Danfoss в България, затова разполага с необходимия опит и компетенции – от проектирането, през внедряването, до поддръжката и ремонта, което гарантира спокойствие, висока ефективност и повишена конкурентоспособност на клиентите.  

„Водени от нашия стремеж към максимална удовлетвореност на клиентите, интегрирайки оригинално оборудване с доказано качество, ние от Бандени предлагаме единствено надеждни, съвременни и високоефективни решения. Флекс концепцията на Danfoss осигурява всички ползи за клиента в едно единствено решение, което е предпоставка за модернизация на производствените линии, обозрим срок на възвръщане на инвестицията, надеждност и висока енергийна ефективност. Всичко това способства за намаляване на себестойността на продукцията, увеличаване на печалбата и постигане на висока конкурентоспособност“, допълниха още от доказаната българска компания.

Източник на снимковия материал: Бандени, Danfoss

Тагове: Danfoss, Бандени, задвижвания, производство, хранително-вкусова промишленост, честотен регулатор

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бандени ООД
www.bandeni.net