Атикс: Iconics представя най-новата версия на софтуера за визуализация GEN64 10.96.2 с интегриран OPC сървър на Takebishi

01.02.2021 г.4 мин.

Iconics е глобален доставчик на софтуер за автоматизация и шесткратен носител на наградата на Microsoft Partner of the Year. Портфолиото на компанията включва усъвършенствани за Индустрия 4.0 уеб базирани OPC UA и BACnet-сертифицирани решения за визуализация, анализ и мобилни софтуерни решения, намиращи широко приложение в областта на енергетиката, производството, индустриалната и сградната автоматизация. Наскоро Iconics анонсира сключването на споразумение с Takebishi Corporation за интегриране на сървъра Takebishi DeviceXPlorer OPC към техните OPC-базирани софтуерни решения за автоматизация. За читателите на Инженер.bg от фирма Атикс – официален дистрибутор на Iconics на пазара у нас, представят характеристиките на сървъра на Takebishi Corporation. Вижте повече...

„Takebishi DeviceXPlorer е водещ OPC сървър, който осигурява свързаност с устройствата за управление в производствена, фабрична и операционна среда с оборудване като PLC, машинни инструменти и роботи. Той осигурява комуникационни функции с множество устройства посредством различни мрежови технологии и помага за прехвърляне на данни към различни приложения. Takebishi DeviceXPlorer поддържа OPC UA, DA, AE и SuiteLink интерфейс и може да се свърже към над 200 типа устройства“, обясниха от Атикс.

Сървърът Takebishi DeviceXPlorer се отличава със следните характеристики:

  • Сърфиране на данни директно от конфигурационните среди на ICONICS;

  • Интегрирано лицензиране, интегрирана инсталация и инструменти за импортиране на съществуващи конфигурации от PLC и от OPC сървъри като KEPServerEX и други в софтуерния интерфейс на DeviceXPlorer OPC Server.

Официалното публично представяне на сървъра се състоя в края на 2020 г. на организираното от Iconics виртуално събитие „Connect 2020: Digital Transformation Solutions for a New Normal“.

В резултат на съвместните изследователски и развойни дейности между Iconics и Takebishi Corporation и последвалото OEM споразумение за редистрибуция на Takebishi OPC сървъри в рамките на продуктовите инсталации на Iconics, OPC сървърът бе интегриран в софтуерния пакет Iconics GENESIS64, версия 10.96.2.

„Софтуерът за автоматизация на Iconics е проектиран за свързаност OPC UA. Имайки предвид този факт, решенията ни като HMI/SCADA и пакета за автоматизация на сгради, GENESIS64, изискват OPC сървър, осигуряващ съвременна функционалност. Takebishi е чудесен и доверен партньор с обширна свързаност на устройства. Ние, от Iconics, с нетърпение очакваме да развием взаимоотношенията ни с Takebishi в полза на нашите общи клиенти“, заяви г-н Дейв Оравец, вицепрезидент „Инженеринг“ в Iconics.

„Удовлетворени сме от интеграцията на GENESIS64 и Takebishi DeviceXPlorer OPC Server. Тя осигурява последователна оперативност за нашите клиенти и осъществява безпроблемното сътрудничество между двата продукта“, коментира директорът на Takebishi Corporation, г-н Хироши Окагаки.

Бъдещите планове за сътрудничество между Iconics и Takebishi Corporation включват разработване на проекти като интегриране на конфигурационната среда за OPC сървърa Takebishi DeviceXPlorer в софтуерните продукти на Iconics – Workbench и IoTWorX™.

Източник на снимковия материал: Атикс, Iconics

Тагове: Iconics, Атикс, дигитализация, енергетика, производство, сградна автоматизация

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Атикс ООД
http://www.atics.bg/