STAMH съветва как да изберете стелажни системи, съобразени с логистичните процеси във Вашия дистрибуционен център

24.03.2021 г.5 мин.

Основен елемент за логистичната верига е складовата база и протичането на процесите в нея е от ключово значение за доброто обслужване на Вашите клиенти. „В началото, в края или в центъра на всеки логистичен процес се намира складът и реализацията на операциите в него е важен показател за успеха на Вашия бизнес. Интралогистичните процеси в склада градят Вашата основа за развитие без значение дали работите с крайни клиенти или с дистрибутори. Разбирайки това, системите от стелажи, които предлагаме, са с различни параметри и имат различна товароподемност, за да можем да отговорим на Вашите персонални нужди“, споделиха от STAMH за Инженер.bg.

Мобилна стелажна система от STAMH, с която можете да увеличите пространството за съхранение с до 100 % без инвестиция в нови складови площи

Съхранението и организацията на стоките е отговорност на стелажните системи, но за да се справят те с тази задача е необходимо да бъдат разнообразни и гъвкави от гледна точка на товароподемност, оформление и др. Тези характеристики са лесно откриваеми в портфолиото на STAMH. Стелажите Light Bi Block например, имат товароподемност от 800 kg на рафт, палетните стелажи могат да съхраняват палетизирани стоки с тегло от 25 до 1 500 kg, а стелажите тип „мецанин“ чрез добавяне на допълнително хоризонтално ниво удвояват пространство за съхранение, складиране и работа.

Конвейери и конвейерни системи от STAMH

Предимства и ползи на автоматизацията и механизацията

Напоследък много важен фактор за избора на стелажи, освен типа, обема и теглото на продуктите, които ще се съхраняват, е нивото на механизация и автоматизация на цялата система. Колкото по-високо е това ниво, толкова по-ниски ще бъдат разходите Ви за оперативен персонал или поддръжка на подемната техника и системата ще може да реагира по-бързо на нарастващия брой поръчки и динамиката на обстановката.

„Пример за максимално оползотворяване на вертикалното пространство и обработката на голям обем поръчки са автоматизираните вертикални лифт машини, които са много подходящи за E-commerce бизнесите. Освен това, такъв тип системи, както и автоматизираните и механизирани технически решения във веригата на доставки ще стават все по-търсени и популярни у нас, тъй като според European E-commerce Report, през 2020 г. българският онлайн пазар бележи ръст с около 9% спрямо 2019 г.“, коментираха от STAMH.

Отвори за пикиране на стоки при вертикалните лифт машини работещи на принципа стоката при човека

Складовата площ — колко е важна при избора на подходяща система 

Индустриалната площ, с която разполагате, в много голяма степен определя избора на складова система. Според една от най-големите платформи за закупуване и отдаване под наем на складови площи, развитие на дистрибуционните си хъбове търсят все повече малки транспортни и куриерски компании. От друга страна, нуждата от максимално оползотворяване на наличното пространство се увеличава и заради това, че терените, подходящи за изграждане на големи логистични центрове, не са голям брой.

Роботизирана Radio Shuttle платформа от STAMH, която складира и извлича палета в дълбочина

„В този случай оптимално решение са палетни стелажи и решения с високо ниво на механизация, като Mobile Racking и Radio Shuttle, или напълно автоматизираните складове за палета. Те Ви позволяват максимално уплътняване на мястото, като в същото време осигуряват скоростна обработка на палета и минимални оперативни разходи“, обясниха от STAMH. 

Сред предимствата на тези системи са още тяхната висока ефективност, чрез която е налице бързина на доставките и качествено обслужване на крайните клиенти и дистрибуторите. „Почти винаги нашите решения разполагат с все по-умни софтуери, IoT или взаимносвързани устройства, които оперират самостоятелно с данни, WMS решения от пето поколение и софтуерни и хардуерни системи, които не Ви ограничават в изпълнението на най-оптималните интралогистични стратегии“, споделиха в заключение от фирмата.

Системи от конвейери, които свързват различни зони и организират работата в сортиращия или дистрибуционен център

Източник на снимковия материал: STAMH (Стам)

Тагове: STAMH Group, интралогистика, логистика, складови системи, Стам Лтд

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Стам Лтд ООД
http://stamh.com/bg/