Трокут Тест Груп: Видеоендоскопска система на IT Concepts осигурява надеждни резултати от инспекцията

16.09.2020 г.4 мин.

Индустриалните ендоскопи са устройства, използвани за визуална инспекция на вътрешната повърхност на различни изделия, без те да бъдат разглобявани. Обобщеният термин ендоскоп“ често се използва за цялата група индустриални оптични инструменти. Гъвкавите устройства, които са оборудвани с камера, се наричат видеоендоскопи. „Системата за визуална инспекция XLED PRO Dual View е модулна и изключително гъвкава видеоендоскопска система, която разполага с две камери, работещи паралелно. Благодарение на нея, инспекцията на отдалечени или недостъпни зони вече е възможна за още по-кратко време с двоен изглед от двете камери“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Трокут Тест Груп, която предлага ендоскопските системи на IT Concepts в България.

Системата Dual View е с 2 сензора. С натискането на един бутон потребителят може да избере поглед под 0° до поглед под 90° или в двете посоки едновременно.

„Системата е готова за използване в рамките на секунди. Имате възможност да преместите долния край на ендоскопа бързо, лесно и точно във всяко желано положение. С помощта на доказаното тактилно устройство за управление, върхът на сондата може да бъде разположен под ъгъл до 180°. Мощният LED източник на светлина гарантира, че потребителят няма да пропусне никакви подробности върху 7-инчовия сензорен дисплей с висока разделителна способност. Интегрираните сменяеми акумулаторни батерии с висока производителност гарантират време на работа над 2 часа“, поясниха от доказаната българска търговска компания.

Системата може да работи чрез адапторно устройство със захранване от мрежата. Благодарение на модулността ѝ, се генерират голям брой варианти със сменяеми сонди (б.ред. с различни диаметри и работни дължини). „Това означава, че потребителите винаги ще имат на разположение подходяща система за конкретната област на приложение“, допълниха от Трокут Тест Груп.

„Системата се доставя в удобен и стабилен преносим куфар. Различни аксесоари, като ремък за носене през врата, устройство за зареждане, калъф за батерии, резервна батерия и статив, са включени в доставката или се предлагат като допълнителни артикули, в зависимост от модела“, заявиха в заключение експертите от българската фирма.

Характеристики на монитор iCAPTUREPRO

Дисплей

7.0“

Резолюция:

1024x600 pixels

Операционна система

EIOS (Endoscopic Imaging Operating System)

Интерфейс

USB

Захранване, първично

Li-ion батерии за многократно зареждане

Захранване, вторично

Адаптор за 12 V (опционално)

Памет

Вътрешна памет 16 GB/USB (16 GB в доставката)

Видео формат

MPEG4 (.avi)

 

Други данни на решението

Ергономичност

Подвижност (завъртане и накланяне)

Тегло

1.28 kg

Корпус

Здрав PU с противоударни гумени тампони

Работна температура на сензора

-25 °C до +80 °C/140 °C за максимум 5 min

Работна температура на системата

-25 °C до +46 °C

Температура на съхранение

-25 °C до +60 °C

Влажност на въздуха

 max 95% (без кондензация)

 

Видеоендоскоп XLED PRO Dual View

Сензор на камерата

AIT Advance Image Sensor

 

Сонди

Диаметър на сондите (mm) 

4.0

6.0

Дължина на сондите (m)

1.5 – 4.0

1.5 – 7.5

Посока на изгледа

0°/90°

0°/90°

Огъване

4-кратно

4-кратно


Източник на снимковия материал:
Трокут Тест Груп, IT Concepts

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Трокут Тест Груп
www.trokuttest.com