Ритбул: Jumbo Roll..Profi – умната технология за лесно развиване на кабели от големи кабелни барабани

18.03.2023 г.3 мин.

Произходът на системите за развиване на кабели датира от 1934 г., когато Вилхелм Щроткамп основава фирмата си Elektro Strotkamp. През 1969 г. Криста Люберинг, която по баща е Щроткамп, и Йоханес Люберинг поемат семейния бизнес и продължават неговото успешно развитие. Благодарение на работата си като висококвалифициран електротехник, Йоханес Люберинг познава проблемите с развиването на кабелни барабани и така през 1978 г. му хрумва идеята как да реши този проблем. Така се появява марката Roll..Profi – устройства за развиване на кабелни барабани. Те представляват технически добре обмислени решения, които са оборудвани с две стабилни опорни ролки и освобождават всеки електротехник от тежестта на развиване на кабелните барабани.

„Развиването на тежки кабели може да бъде особено трудна част от работата на всеки монтажник. И тук на помощ идва системата Jumbo на Roll..Profi – тя може да помогне навсякъде, особено в тесни места, благодарение на конструкцията си от две части. Препоръчително е Jumbo да се използва особено в тези случаи, когато трябва да се полагат различни видове кабели за кратък период от време. Бързата и лесна смяна на барабаните прави Jumbo изключително атрактивно и предпочитано от монтажниците решение“, информираха за Инженер.bg от водещата българска търговска компания Ритбул, която е партньор на Roll..Profi за България.

Jumbo може да се монтира на мястото, където е необходимо, а кабелният барабан с максимален диаметър 1.80 m се премества с мотокар или просто се търкаля на ръка до мястото. Двете части на Jumbo се позиционират отляво и отдясно на барабана и след това подвижните контраролки се регулират според диаметъра на барабана. Накрая с малко усилие чрез прост лостов механизъм барабанът се повдига в позицията му за развиване на кабела.

Изцяло металната конструкция на устройствата от алуминий и стомана е оборудвана със сачмени лагери, които не се нуждаят от поддръжка. Това осигурява дълъг експлоатационен живот, а усъвършенстваната технология – пълна функционалност.

Технически данни на устройствата Jumbo:

  • Максимално тегло на кабелите за развиване върху дървени барабани: 700 kg;
  • Обща товароносимост: 1500 kg;
  • Кабелен барабан Ø: min. 500 mm/max. 1800 mm;
  • Ширина: 277 mm;
  • Дължина: 1206 mm;
  • Височина: 195 mm;
  • Тегло на елемент: 17 kg.

Източник на снимковия материал: Ритбул, Roll..Profi

Тагове: Roll..Profi, електротехника, кабелно оборудване, Ритбул

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ритбул ЕООД
http://www.rittbul.bg/