Ритбул: С комплектите битове и държачи Kraftform Kompakt на Wera всеки размер и вид накрайник е винаги наличен

08.07.2022 г.4 мин.

Защо толкова често правилният инструмент не ни е под ръка? Причината е прозаична: твърде многото инструменти и тежките чанти правят носенето им по обектите досадно и неприятно. „За Wera бе истинско предизвикателство да проектира такъв инструмент, който да е подходящ за цял набор от приложения и може лесно да се използва за работа на различни обекти. Решението, което компанията създаде, са  инструментите Kraftform Kompakt. На практика това е дръжка, в която могат да се поставят битове с различни профили, като отделните комплекти се доставят в лек и здрав текстилен калъф или в пластмасова кутия“, информираха за Инженер.bg от водещата българска търговска компания Ритбул, която предлага продуктите с марката Wera на пазара у нас.

Инструментите Wera, предназначени за използване при електротехническо окабеляване и изграждане на електрически инсталации, осигуряват повече от изискваното от стандарта. Безопасността при работа до 1000 V е гарантирана чрез рутинно тестване на всеки отделен инструмент за диелектрична якост при 10 000 V. Дори при екстремни условия на работа безопасността е гарантирана, благодарение на тестваната якост на ударно натоварване при ниски температури до -40 °C. Изключително тънкият дизайн на тресчотката Zyklop VDE позволява удобно завинтване и в тесни пространства. Също така предпазва и от опасни токови удари.

Много потребители биха искали да могат да извършват процесите на завинтване по-бързо, без да правят никакви компромиси. Те имат нужда от отвертка, която е прецизна, която също така осигурява завинтване с необходимия момент и е много по-бърза от обикновена отвертка. „Решението е превключваем планетарен механизъм. Интегриран в дръжката на отвертката, той увеличава работната скорост четири пъти чисто механично. Едната ръка фиксира предната част на дръжката, другата ръка завърта задната й част. Турбо функцията може да се включва или изключва с натискане на бутон. Изключването се препоръчва за затягане и развинтване с висок въртящ момент, дори и за фина настройка. Здравият механизъм, изработен от стомана и без нужда от поддръжка е с максимален въртящ момент от 14 Nm с деактивирана турбо функция“, поясниха от фирма Ритбул.

Във версията VDE дръжката Kraftform Turbo 827 T i със сменяеми накрайници Wera VDE, индивидуално тествани в съответствие с IEC 60900, осигурява бърза и безопасна работа дори под напрежение до 1000 V.

Как може да се избегне загубата на време поради липсата на подходяща отвертка?

Често потребителите трябва да работят с инструментите както на постоянно работно място, така и на външни обекти. Също толкова често решението дали да се работи с ръчна отвертка или с електроинструмент се взема едва на място. „Комплектите инструменти Kraftform Kompakt оборудват потребителя и за двата вида операции само с един комплект. Освен това, комплектите се съхраняват в удобни калъфи за носене на колан или пластмасови кутии. Това ги поддържа прибрани и чисти. Също така гарантира, че са точно и ясно подредени за лесен избор на подходящия накрайник – нещо, което е много практично, когато те трябва да се използват непосредствено или да се транспортират до определен обект“, допълниха още специалистите от Ритбул.

Източник на снимковия материал: Ритбул, Wera

Тагове: Wera, електротехника, Ритбул, ръчни инструменти

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ритбул ЕООД
http://www.rittbul.bg/