Райкос Тех: Rechner Sensors разработи иновативни капацитивни сензори от тип „2 в 1“ за ХВП и фармацията

05.01.2021 г.4 мин.

Компанията Rechner Sensors, водещ производител на сензори и сензорна техника, се стреми да осигурява непрекъснато нови и оптимални решения за контрол на технологични процеси. В партньорство със свои клиенти компанията разработи иновативен тип капацитивни сензори, които имат две точки на превключване. „Често в производствените процеси, и особено в процесите на хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост, добавянето на една съставка към друга може да доведе до значителна промяна в диелектричната константа на крайната смес, което да резултира в грешки при измерването. Най-новият многофункционален сензор KA1641 серия 26 на Rechner е решението за тези случаи, осигурявайки два сензора на цената на един“, информираха за Инженер.bg от водещата инженерингова и търговска фирма Райкос Тех, която предлага изделията на Rechner Sensors в България.

В технологични процеси, в които има смесване на две среди с висока и ниска диелектрична константа, капацитивен сензор, настроен за първата съставка, може да не измери напълно надеждно нивото на крайната комбинация. В такива случаи е необходим втори сензор, който да контролира нивото на запълване на сместа вътре в съда.

Новото решение на Rechner (KA1641), което се основава на успешната високоефективна продуктова гама сензори серия 26, има конфигурируем многофункционален изход с двойно превключване. Сензорът се настройва за две среди с различна диелектрична константа, за да осигури прецизна двойна обратна връзка за контрол на нивото за всеки продукт, без да е необходимо нулиране на сензора.

„Най-новите сензори от серията 26 на Rechner могат да регистрират продукти с много ниски диелектрични константи от порядъка на Ɛr 1.1, което е изключително постижение“, коментираха от Райкос Тех.

Сензорите KA1641 на Rechner поддържат допълнителна мултифункционалност, като могат да бъдат с два изхода, които са конфигурирани като антивалентни с нормално отворено (N/O) и нормално затворено (N/C) изпълнение. Като алтернатива те е възможно да бъдат настроени като два N/O изхода с независими точки на превключване или два отделни N/C изхода. Гъвкавата настройка с тези нови устройства дава пълна свобода за контрол на процеса само с един сензор за ниво.

Сензорите се предлагат с PTFE корпус (FDA 21 CFR 177.1550), сертифициран за употреба в хранително-вкусовата и фармацевтичната индустрия, който притежава доказана химическа устойчивост в CIP режими на почистване.

„Стандартното изпълнение на всеки сензор KA1641 включва функцията Quatro-Protect, която осигурява най-високата защита срещу електрически смущения, пикови отклонения и импулсни процеси, гарантирайки най-добрата защита срещу всякакви смущения“, поясниха от Райкос Тех.

„Сензорите KA1641 са с херметични корпуси със степен на защита IP67, които позволяват измиване с висока температура до 121 °C. Електрониката без движещи се части също допринася за дългия им експлоатационен живот“, допълниха в заключение от Райкос Тех.

Източник на снимковия материал: Райкос Тех, Rechner Sensors, freepik.com

Тагове: Rechner Sensors, Райкос Тех, сензори, фармация, хранително-вкусова промишленост

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Райкос Тех ЕООД
http://www.raikostech.com/