Модерен дизайн, висока издръжливост и качество със стандартните NAMUR разпределители на Festo

27.04.2015 г.4 мин.


Водещият немски производител Festo разработи нова серия стандартни NAMUR разпределители, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на компанията. „Разпределители от серията VSNC са сертифицирани в цял свят в съответствие със стандартите за експлозивна защита. Това ги прави подходящи за широк кръг от индустриални сегменти и приложения”, коментираха от Фесто България.


 

Отличителни характеристики на разпределите от новата серия са модерният дизайн, издръжливостта и високото качество. „За тяхната изработка са използвани напълно тествани технологии и материали”, поясниха от Фесто България. Като допълнително предимство на разпределителите от компанията посочиха и примамливото съотношение между цената и качеството им.

 

Стандартните NAMUR разпределители от серията VSNC са оптимално решение за ефективно и надеждно управление на потоци. Те могат да бъдат използвани при различни условия на заобикалящата ги среда, независимо от това дали потоците са от течности, насипни материали или газове, генерирани в процеса на обработка на прецизни химикали, във фармацевтичната промишленост, водните технологии или хранително-вкусовата промишленост. „Това е възможно благодарение на богатия избор от функции и разширения им температурен диапазон на работа от -20 до +60 °C”, коментираха от Фесто България.

 


Сред предимствата на серията VSNC е и фактът, че изходящият обратен поток увеличава ефективността с помощта на обикновено уплътнение. Новият пилотен разпределител може да бъде адаптиран да работи както с еднодействащи, така и с двойнодействащи задвижвания, което го прави още по-гъвкав. „Необходимо е просто да се завърти уплътнението на 180°, за да се преобрази 5/2 разпределител в 3/2”, поясниха от Фесто България. При работа като 3/2 разпределител, изходящият въздух се подава през уплътнението към камерата с пружина на задвижването. По този начин камерата е предпазена с пружина от замърсяване от околния въздух и е гарантиран по-дълъг живот на пневматичното задвижване.

 

Благодарение на гъвкавия електрически интерфейс, разпределителите се отличават и с подобрена производителност. „Гамата на Festo с ATEX аксесоари и IEC Ex сертифицирани бобини за зона 1 и зона 2, както и системите, сертифицирани в съответствие с NEC 500 за Class 1 Div. 1 и Div. 2, са специално разработени за работа в потенциално опасна среда”, заявиха от Фесто България. Дизайнът на VSNC позволява, която и да е от тези бобини, дори и с различен вид протекция, да бъде монтирана на издръжливата котва от неръждаема стомана. „Това изключително гъвкаво приспособление позволява на Festo да реагира бързо при обработката на поръчки от своите клиентите”, допълниха от компанията.

 


Предварително сглобените разпределители намаляват, също така, времето и усилията, необходими за прокарване на шлаух, както и за сглобяване. По този начин те предлагат на клиента допълнително удобство. Улеснение за потребителите, характерно за пилотните разпределители на Festo, са и потребителски ориентираните модулни системи за по-бързи поръчки. Компактният и практичен диапазон от аксесоари, включително дросели и бързо изпускащи клапани, допринасят за подобряване на процесите, благодарение на кратките срокове за доставка.

 

Източник на снимковия материал: Фесто България, Festo

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто ЕООД
www.festo.bg