БИГ процес контрол: Температурните сензори 51-WMK и 56-WEK на Günther могат да измерват прецизно температури до +500 °C

24.02.2023 г.4 мин.

Основана през 1968 г., немската компания Günther Temperaturmesstechnik е сред най-доказаните компании в областта на технологиите за индустриално измерване на температура. Висококачествените термодвойки и съпротивителните термометри, които компанията разработва и произвежда в пет производствени обекта в различни държави, предоставят на нейните клиенти оптимална технология за измерване на температурата в много широк обхват от приложения.

„Сертифицираните температурни сензори с присъединителна глава и измервателен елемент в основата на кабела от серии 51-WMK и 56-WEK са предназначени за измерване на температура в инсталации с ниско налягане на различни среди. Това включва газове, течности и инсталации за стопилки на различни материали, като например пластмаса. В зависимост от вида на измервателната вложка и защитната тръба, сензорите могат да се използват в температурния диапазон до +400 °C (+500 °C при специално изпълнение)“, информираха за Инженер.bg от доказаната българска инженерингова и търговска фирма БИГ процес контрол, официален представител за България на немската компания Günther Temperaturmesstechnik, която произвежда и доставя решения за измерване на температура в индустриални условия.

Температурните сензори намират приложение в голямо разнообразие от индустриални отрасли по целия свят. Те са навсякъде, където прецизните резултати от измерването са от съществено значение, понякога дори при най-екстремните условия на работа.

Стандартното изпълнение на температурните сензори 51-WMK и 56-WEK на Günther е с технологична връзка на резба, която е заварена към защитната тръба. Това осигурява херметичност и стабилност на процесната връзка. Разработени са и версии с въртяща се процесна връзка с външна или вътрешна резба, както и изпълнение с пружинна скоба. В зависимост от монтажните изисквания и работния диапазон на температурата, резбата може да се намира директно под главата или да е отделена от главата.

Защитните тръби обикновено са с права форма и са затворени отдолу, като изработката е от неръждаема стомана. За бърза реакция при промяна на температурата се предлага конструкция със стеснен измервателен връх. За специални приложения (например изискване за висока точност) се препоръчва използването на високопрецизни измервателни сензори с 4-проводна връзка.

„Характеристиките на съпротивлението и граничните отклонения на съпротивителните елементи (Pt100, Pt1000, Pt500) са в съответствие с изискванията на стандарта EN 60751 (IEC60751). По заявка се изработват RTD с индивидуално избрани от клиента характеристики“, поясниха от БИГ процес контрол.

Температурните сензори от продуктовата група 51-WMK и 56-WEK намират приложение в следните индустриални отрасли:

  • Машини и механични системи;
  • Отоплителни уреди;
  • Хладилни и фризерни камери;
  • Пластмасова индустрия

 

Източник на снимковия материал: БИГ процес контрол, Günther

Тагове: Günther, БИГ процес контрол, индустрия, контролно-измервателна апаратура, производство, сензори

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

БИГ процес контрол ЕООД
www.bigprocont.com