Атикс: Leuze electronic усъвършенства сензорите за камера Leuze IPS 200i и 400i, предназначени за трансманипулатори

05.10.2020 г.3 мин.

Сензорите за камера Leuze IPS 200i и 400i, предназначени за фино позициониране на трансманипулатори при единична и двойнa дълбочина на съхранение на палети в автоматизирани високостелажни складове, са част от богатото портфолио на немския лидер в областта на оптоелектрониката и системите за идентификация и пренос на данни Leuze electronic. „Производителят усъвършенства сензорите, добавяйки към тях нова функционалност – оптимално балансирано външно инфрачервено осветление. В комбинация с модела IPS 400i, осветлението осигурява стабилна технологична работа на устройствата при високоскоростни палети с двойни дълбочини, дори и при наличие на отразяващи обекти зад отвора“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Атикс, ексклузивен представител на Leuze electronic за България.

„Инфрачервеният светодиод с дължина на вълната 850 nm, интегрираното нагряване, позволяващо работата на сензорите при температура на околната среда до -30 °C, както и новаторската концепция за окабеляване позволиха на Leuze electronic да запази компактния корпус на сензорите IPS 400i. В допълнение, продуктовата гама на немския производител включва широк набор от аксесоари за монтаж и окабеляване“, коментираха от фирмата.

„Сензорът Leuze IPS 400i е отлично решение за складови пространства с двойна дълбочина на съхранение на палетите. Използва се за работен диапазон до 2400 mm. Характеристиките на сензора се допълват от възможността за директна конфигурация с помощта на отпечатани конфигурационни кодове, които могат да се четат директно“, обясниха експертите от Атикс.

„Вторият модел от серията – Leuze IPS 200i, се позиционира лесно и бързо в отделения с контейнери за малки части или в помещения с единична дълбочина на съхранение на палетите, а един сензор се използва за работен диапазон от 100 до 600 mm. Настройките на Leuze IPS 200i могат да се извършват на самото устройство или посредством интегриран уеб сървър“, посочиха в заключение от българското търговско дружество.

Източник на снимковия материал: Атикс, Leuze, freepik.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Атикс ООД
http://www.atics.bg/