АС-ДС: Нова ера в измерването на температура с неинвазивните температурни сензори на ABB

31.08.2020 г.4 мин.

Като официален партньор на ABB Automation Products у нас, водещата българска инженерингова и търговска фирма АС-ДС предлага широка гама от уреди и цялостни системи за измерване и автоматизация, подобряващи контрола, производителността и качеството на различни технологични процеси. В портфолиото на компанията са включени електромагнитни, масови, вихрови и термични разходомери, трансмитери за налягане и температура, сензори, регистратори и мн.др. „Представяме Ви неинвазивните температурни сензори от ново поколение на ABB – модел TSP341-N. Устройствата представляват първите по рода си датчици, осигуряващи опростено и неинвазивно измерване на температура в индустриални процеси, със същата висока точност на работа както конвенционалните сензори“, коментираха пред Инженер.bg от АС-ДС.

 

Неинвазивните сенозри TSP341-N предлагат опростен и безопасен начин за измерване на температурата на технологични процеси, без да е необходимо да изключвате оборудването си, да пробивате отвори или да инсталирате допълнителни устройства. Благодарение на своята иновативна двойна сензорна архитектура и специално разработения алгоритъм за изчисляване, техническото решение значително повишава вашата безопасност и намалява разходите за инсталиране, без компромис в качеството на измерване“, допълниха от AC-DC.

Техническа спецификация на неинвазивни температурни сензори TSP341-N:

  • Процесна връзка: Повърхностен монтаж към съдове и тръбопроводи;
  • Сензор: Тънкослоен Pt100 резистор и никелов връх;
  • Материал на свързващите глави: алуминий, епоксидно покритие или неръждаема стомана;
  • Комуникация: от 4 до 20 mA, HART 7;
  • Точност на измерване: като на инвазивни сензори при подобни условия на работа;
  • Обхват на измерване (повърхностна температура): от -40 до 400 °C;
  • Степен на защита: IP 66/IP 67;
  • Защита от експлозия.

По-голяма гъвкавост и ефективност на работа

По време на инсталиране и обслужване не е необходимо температурните сензори TSP341-N да бъдат изключвани, което ги прави подходящо решение за най-различни приложения и индустрии. По този начин се постига увеличение на работното време на съответната инсталация, като същевременно значително се понижават системните разходи. „Можете да монтирате сензорите без никакви усилия, благодарение на заложената концепция за затягане „Clamp-On“. Благодарение на това, инсталирането на устройствата се извършва без да прекъсвате работните си процеси, интегрирайки сензорите към всякакви видове вече съществуващи системи“, поясниха от АС-ДС.

Иновативните неинвазивни температурни сензори на ABB бяха отличени със златно отличие от German Innovation Award 2019 в сферата на електронните технологии за бизнеса. Разработката на международния производител бе и сред трите номинирани топ иновации на Hermes Award 2019 – най-голямата международна награда в сферата на индустрията, връчвана от Deutsche Messe.

Източник на снимковия материал: АС-ДС, ABB, freepik.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

АС-ДС ООД
http://www.acdc-bg.com/