Трокут Тест Груп: Новият дигитален микроскоп Omni 3 на Ash Technologies осигурява прецизни резултати от визуалната инспекция

13.10.2021 г.5 мин.

През 2021 г. компанията Ash Technologies обяви дебюта на един от най-модерните и интуитивни дигитални микроскопи на световния пазар. Omni 3 се предлага с инсталиран мощен софтуер, който обработва сложни задачи за визуална инспекция без компютър. „Потребителите могат да персонализират Omni 3, като изберат тези приложения, които отговарят на специфичните им изисквания. Широкият диапазон от възможности варира от усъвършенствани инструменти за измерване, които помагат да се контролират критичните производствени отклонения, до инструменти за сравнение, гарантиращи най-високо качество на производство. Приложенията могат да бъдат тествани с 30 безплатни пробни клика върху всяко приложение, за да имате възможност да определите кои от тях отговарят най-добре на Вашите потребности“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Трокут Тест Груп, която представи Omni 3 по време на тазгодишното издание на международния форум MachTech & InnoTech.

Възможности за анализ на цвета

Усъвършенстваните алгоритми изчисляват автоматично цветното число на всяка проба. Приложението помага да се идентифицират замърсителите или чуждите тела в нея. По този начин се елиминират човешките грешки и се подобрява производителността с до 50%. Приложението може да генерира и отчети за лесно документиране и проследяване.

Преброяване на елементи

С това приложение потребителите автоматично идентифицират и преброяват обектите в дадена зона, представляваща интерес за тях. То спомага за повишаване на ефективността със 70%, като същевременно елиминира човешките грешки. Използването на приложението значително съкращава времето, необходимо за ръчно преброяване на детайли, като същевременно намалява и скъпите режийни разходи. Генерирането на отчети е бързо и лесно с цел удобно документиране и проследяване.

Измерване на височина по оста Z

С новия дигитален микроскоп Omni 3 потребителите имат възможност да определят размерите в три координати, като освен тези по осите X и Y е възможно да се измери и височината по оста Z. Приложението дава възможност за бърза инспекция на детайлите до пет пъти по-бързо в сравнение с остарелите методи за ръчна проверка.

2D измерване и дигитални шаблони за сравняване

Патентованото интуитивно Full 2D изображение позволява измерване върху екрана на линейни размери от точка до точка, ъгли, радиуси и др. Приложението позволява също оставяне на коментари върху изображението. Възможността за поставяне на окулярни решетки позволява пробите да бъдат анализирани спрямо екранните цифрови шаблони със зададени граници на допустими отклонения. Приложението извършва, също така, бърз анализ на дефектите от типа „go/no-go“.

Импортиране и експортиране на файлове в DXF формат

Импортирането на набор от DXF файлове дава възможност за създаване на решетки за сравняване на детайли чрез наслагване на изображения. Импортираните в системата Omni 3 файлове DXF могат да се редактират и коментират.

Съединяване на изображения

Съединяването на няколко изображения, направени с фокус върху различни височини, позволява получаването на максимално ясно изображение.

Наслагване на изображения

Omni 3 заснема автоматично няколко изображения с различни фокусни дълбочини (от 2 до 12) и създава изображение въз основа на най-контрастните области от всяка от тези отделни снимки.

Сравняване на изображения Side by Side

Извършва визуално сравняване на изображение, заснето в реално време, с еталонно изображение чрез разделен екран. Възможно е да се добавят коментарни бележки и сравнителното изображение да се архивира за документация и проследимост. Приложението позволява бързо идентифициране на разликите между златен еталонен образец и тестваните образци.

Сравняване на изображения Overlay

„Визуалното сравняване на образците се извършва чрез наслагване на еталонното изображение върху това на тествания образец, за да се идентифицират дефекти. Позволява бързо идентифициране на разликите между еталонни образци от злато и тествани образци“, поясниха от Трокут Тест Груп.

Източник на снимковия материал: Трокут Тест Груп, Ash Technologies

Тагове: Трокут Тест Груп

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Трокут Тест Груп
www.trokuttest.com