Ритбул: Промишлените конектори Han 1A на Harting създават нов стандарт за присъединяване на устройства с малка мощност

01.03.2021 г.5 мин.

Компонентите в машиностроенето са все по-миниатюрни, дори когато става въпрос за приложения в индустриална среда с тежки експлоатационни условия. „Това, което се търси в момента, са компактни и гъвкави, но в същото време здрави и надеждни промишлени конектори. В отговор на тази тенденция Harting разработи универсалните конектори Han 1A. Те се отличават с редица предимства. Например, подходящи са за пренос на данни и сигнали, както и за включване към електрозахранването на контролери, малки задвижвания и комутационни табла“, съобщиха за читателите на Инженер.bg от доказаната българска търговска фирма Ритбул, която предлага изделията на Harting на българския пазар.

Разликите между Han 1A и Han 3A

Корпусът, вложките и кабелните накрайници на новия индустриален конектор са изработен от високоефективна пластмаса, което осигурява изключително малко тегло на изделията. Размерите на Han 1A са и по-малки, като намаляват с до 30% необходимото пространство за инсталиране.

Подходящи са за голям спектър от приложения IP20/IP65

Конекторите Han® 1A се използват за ефективно свързване на инструменти и модули, включително отоплителни или охладителни модули, вентилатори, пултове за управление, осветителни системи, задвижвания и вибрационни транспортьори. Те са подходящи за свързване със степен на защита IP20 в контролните шкафове, както и за приложения на открито, тъй като в заключено положение осигуряват клас на защита IP65.

Модулно изпълнение

„Модулното изпълнение на правоъгълните конектори Han 1A с изключително здрава конструкция осигурява максимална гъвкавост на електрозахранване и пренос на сигнали и данни с до 12 контакта. Благодарение на модулната конструкция и широката гама от приложения, конекторите са особено подходящи за използване в зони, в които е необходимо захранване на множество задвижвания с малка мощност, сензори и други подобни устройства“, поясниха експертите на Ритбул.

Добре структурираната система от съединители, базирана на няколко основни компонента, опростява поддържането на складови наличности, тъй като конекторът съдържа до дванадесет различни контакта. По този начин Han 1A предлага широка гама от възможности, като същевременно свежда до минимум необходимите складови запаси.

Лесен за инсталиране

Han 1A е конектор с правоъгълен профил за разлика от кръглите съединители. „Той се отличава с повишена здравина и удобство на инсталацията. Той е оптимално решение за свързване на периферни устройства, както и за оборудване на металообработващи машини с инструменти и малки модули. Неговата Snap-In технология елиминира необходимостта от винтови връзки, които отнемат време“, допълниха от водещата българска фирма.

Дори при паралелно свързване на няколко конектора с една и съща форма няма опасност от объркване, тъй като благодарение на цветното кодиране потребителят може да включва само съответстващите един на друг конектори.

Какви са предимства на Han 1A?

  • Използва до 30% по-малко място в сравнение с Han 3A. Компактен конектор за захранване, който може да се инсталира и в полеви условия;
  • Гъвкаво приложение. Използване на до 12 контакта за пренос на данни, сигнали и електрозахранване;
  • Универсален. Модулна система от вложки и аксесоари, подходяща за голямо разнообразие от приложения (IP20/IP65);
  • По-малко време за монтаж. Бърза връзка с помощта на Snap-In технология без болтове;
  • Намалени складови запаси. Добре структурирана система от конектори, базирана на няколко основни компонента;
  • Съкращаване на разходите. Универсални инсталационни конектори на рентабилна цена.

„Конекторите Han 1A на Harting донесоха на компанията наградата за индустриален дизайн iF Design Award 2020 в направлението „Продукти“, подкатегория „Електрически конектори“. Те спечелиха 78-членното жури, съставено от независими експерти от целия свят, с уникалната си компактна модулна система от вложки и аксесоари за пренос на захранване, данни и сигнали в приложения на закрито и открито (IP20 / IP65). Серията конектори Han 1A може да се използва в множество приложения, като се започне от машини и роботика, логистика, железопътни приложения, както и в други области, където са необходими малки, изключително гъвкави и достъпни решения за свързване“, информираха още от Ритбул.

Източник на снимковия материал: Ритбул, Harting

Тагове: Harting, електротехника, конектори, Ритбул

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ритбул ЕООД
http://www.rittbul.bg/