Помпен офис: Системите за почистване на повърхности на Seko повишават безопасността и гарантират безупречна хигиена

17.11.2023 г.7 мин.

Традиционното почистване на повърхности в индустрията и обществения сектор в известна степен отстъпва място на дезинфекцията. Тази тенденция се засили активно по време и след пандемията от COVID-19, така че днес процесът включва елиминиране на патогенните микроорганизми с цел контрол върху разпространението на инфекции. За това обаче е необходимо надеждно и подходящо за съответното приложение оборудване. Ето защо българската компания Помпен офис включва в портфолиото си продуктите с марка Seko, подходящи за цялостна дезинфекция на повърхности, повече за които Ви разказваме в днешния материал.

Seko е международен производител, който от 1976 г. предоставя дозиращи и помпени решения за химическата индустрия и пречистването на води. Част от продуктовата му гама са мобилните системи за приготвяне, дозиране и изпомпване на смеси за повърхностно почистване, които днес намират широко приложение“, разказаха от Помпен офис.

Ето и тях:

Система за мъгла Atomiser

Електронната преносима система за мъгла Atomiser е проектирана за употреба след цялостно почистване на замърсена или изложена на риск от инфекция зона. Системата доставя фина мъгла от дезинфектант с прецизни размери на капките от 10 до 50 µ, които елиминират до 99.999% от вредните патогени.

Системата Atomiser се предлага в два модела и е способна бързо да дезинфекцира големи площи с минимално време на престой и смущения. Тези системи за мъгла са изключително подходящи за почистване на превозни средства.

Система за пяна Foam Cannon

Foam Cannon е конструирана така, че да осигури висока производителност при почистване на вертикални и труднодостъпни повърхности, което я прави оптимален вариант за използване в производствени зони за храни и напитки, където безупречните хигиенни стандарти са от съществено значение.

Богатата и гъста предварително смесена пяна, която системата произвежда, осигурява цялостно покритие на повърхностите заедно с удължено време за контакт за качествено почистване и дезинфекция. Мобилното устройство се изработва от съвместими с ХВП материали и изисква само подаване на сгъстен въздух за работа“, поясниха от Помпен офис.

Дозираща система ProFaucet

ProFaucet е рентабилно и надеждно автоматично дозиращо устройство, което осигурява оптимизиране на количеството почистващи химикали, а от там и на разходите, както и по-високо ниво на безопасност за операторите. Цялото тяло на ProFaucet се изработва от неръждаема стомана за максимална издръжливост при тежки приложения и химически агресивни вещества.

Система за пяна ProKart

Специално проектирана за дезинфекция на вертикални и неравни повърхности, системата ProKart е още едно подходящо решение за хранително-вкусовата промишленост, където мобилността на почистващото оборудване е от съществено значение.

Чрез въздушно задвижвана помпа се генерира богата, гъста пяна от предварително смесен разтвор без налягане, който осигурява цялостно покритие на повърхностите с удължено време за контакт. „ProKart се предлага в 38- и 95-литрови модели, като изисква само подаване на сгъстен въздух за работа и е с изключително лесна поддръжка, което го прави едно от най-удобните решения за повърхностно почистване от този вид“, заявиха от българското дружество.

Дозатор ProMini

ProMini съчетава съвременна технология за дозиране с компактен дизайн за приложения, при които пространството е ограничено. Устройството разполага с издръжлив корпус и въртящ бутон за избор на до четири почистващи продукта, което го прави оптимално решение при нужда от разреждане на химикали.

Система за смесване и пръскане ProWash

ProWash постоянно и автоматично смесва оптималното количество химикали за почистване и дезинфекция на големи площи в кухни, супермаркети или предприятия от ХВП. Простият, издръжлив дизайн на ProWash е напълно съвместим с HACCP разпоредбите и помага за минимизиране на потреблението на вода и химическите отпадъци, като по този начин предпазва околната среда и намалява оперативните разходи.

Предлага се в два варианта – за работа с един продукт за почистване и изплакване и за работа с два продукта за почистване, изплакване и дезинфекция.

Пръскачки Pulv Electric

Пръскачките Pulv Electric са с регулируемо налягане и здрав корпус. Проектирани са за пръскане на детергент и дезинфектант върху подове и повърхности и са предпочитано решение в селското стопанство, строителството и грижите за автомобилите“, обясниха от компанията.

От Pulv Electric работят с презареждаеми литиево-йонни батерии и не се нуждаят от водна или въздушна връзка. С максимален капацитет на налягане от 7 bar, Pulv Electric осигурява обхват на пръскане до 13 m.

Дозатор SekureDose

SekureDose се отличава с всички предимства на монтираните на стена системи за съхранение и дозиране на химикали с марка Seko и служи като дозатор за надеждно и ефикасно пълнене на мивки, бутилки със спрей и кофи за моп. Състои се от бутон за дозиране с пружина, вграден в заключващ се шкаф, като по този начин позволява химикалите да бъдат удобно и сигурно съхранявани и доставяни чрез гъвкавия, устойчив на удари разпределителен чучур.

С шест лесно регулируеми настройки за дозиране, потребителите на SekureDose не губят нито капка химикал, докато цветно кодираните капачки и персонализираните етикети позволяват на операторите ясно да посочват вида на продукта или да показват марката, както и информация за безопасността му. Инсталирането на устройството е практически без инструменти и не изисква електрическа връзка, докато гъвкавият модулен дизайн на SekureDose позволява системата да бъде разширена с допълнителни модули за дозиране на множество продукти“, допълниха още от Помпен офис.

Източник на снимковия материал: Помпен офис, Seko, canva.com

Тагове: Seko, контролно-измервателна апаратура, Помпен офис, помпено оборудване, почистване

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Помпен офис ЕООД
www.pumpoffice.com