Мари-Бентц: Броячна система CCS на KERN за големи количества от малки части с висока точност и конкурентна цена

06.01.2021 г.4 мин.

Високопрецизната броячна система CCS на KERN може да замени ефективно голям спектър от отделни везни на рентабилна цена. „Системата е комбинация от две везни на KERN: професионална везна за референтно тегло CFS, която може да се използва и като самостоятелна везна, и броячна платформена везна KFP. Тя отговаря на най-високите изисквания за точност, капацитет на претегляне и запаметяване на данните за голям брой артикули“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Мари-Бентц, изключителен представител и сервиз на електронни броячни везни и броячни теглови системи на KERN за България.

Референтната везна CFS може да бъде програмирана с помощта на цифрова клавиатура, като бъде зададено желаното количество или единично референтно тегло. Налични са три дисплея: за единично тегло, общо количество части и общо тегло. Паметта (PLU) запазва информация на до 100 артикула с допълнителен текст, единично тегло и тара тегло, например на контейнер. Налична е функция за запълване до определено количество, която позволява да се програмира желано количество или тегло. При достигане на зададената стойност се подава звуков и визуален сигнал. „Прецизността на преброяването се постига благодарение на автоматична оптимизация на референтното тегло, която постепенно прецизира средната стойност на единичното тегло. Везната се доставя със защитно покритие за работната повърхност“, поясниха от Мари-Бентц.


Броячни везни KFP-V20 IP65, KFP-V20 IP67, KFU-V20

Броячната система CCS на KERN осигурява прецизно отчитане на количеството части, поставени върху платформена везна KFP (теглителен мост). Тя позволява преброяването на големи количества, дори от най-малки елементи. Теглителната платформа е от неръждаема стомана, а стоманената основа е с нанесено покритие. Претеглянето се извършва чрез едноточков алуминиев тензодатчик (1×3000 e), като везната е със защита срещу прах и водни пръски IP65.

Функции на броячната система CCS:

    • Калибриране (CAL): бърза настройка на прецизността на везната. Изисква се еталонен образец;

    • Запаметяване: възможност за запаметяване на теглото на опаковката, данните от претеглянето, данните за артикулите и др.;

    • Комуникационен интерфейс RS-232: за свързване с принтер, компютър или мрежа;

    • Броене на детайли: избор на контролно количество. Дисплеят може да се превключва от бройки на тегло;

    • Възможно е индивидуално програмиране в диапазон от минимално до максимално количество, например при сортиране или порциониране.

 

„Опционално везните е възможно да бъдат доставени с предпазен капак за референтната везна CFS, вътрешна акумулаторна батерия, която може да работи в продължение на 60 h без включена подсветка, сигнална лампа за претегляне в диапазон, Y-кабел за паралелно включване на две периферни устройства, например принтер и сигнална лампа“, коментираха в заключение от Мари Бентц.

Източник на снимковия материал: Мари-Бентц, KERN

Тагове: KERN, калибриране, Мари-Бентц, тегло-измервателна техника

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Мари-Бентц
http://www.marie-bentz.com/index.php