ЛД: Иновация на Camozzi Automation за контрол на налягането в пневматични цилиндри гарантира постоянно високо качество

09.09.2020 г.4 мин.

От почти седемдесет години компанията C&C Flexo оперира в сектора на флексографския печат върху рулони, като произвежда цялостни завършени системи и отделни елементи за вграждане, предназначени за различни сектори. Аспектите, които са от най-голямо значение за C&C Flexo, са свързани, естествено, със самия процес на отпечатване, и по-точно с наслагването на мастилата, особено при персонализирани решения с работна скорост, която понякога достига 650 m/min. „Благодарение на иновативно решение за контрол на налягането в пневматични цилиндри на Camozzi, днес C&C Flexo е в състояние да произвежда високоефективни флексографски печатарски преси, които осигуряват постоянно качество на крайния продукт“, коментираха за Инженер.bg от фирма ЛД, която предлага решенията на Camozzi на българския пазар.

Николета Караро, генерален мениджър на C&C Flexo, обяснява: „За нас бе важно да оптимизираме процеса по нанасяне на мастилата чрез подобрено управление на позиционирането, движението и самото нанасяне. С Camozzi реализирахме съвместен проект за разработване на усъвършенствано решение подобно на това, което използвахме преди. Camozzi ни помогна да намерим най-доброто решение както по отношение на работните характеристики, така и по отношение на качеството“.

Camozzi Automation успява да постигне специфичен контрол върху процеса на нанасяне на мастилата. Преди това в C&C Flexo е функционирала система за преместване и позициониране на контейнера с мастило, която често е създавала проблеми при скорост, по-голяма от 400 m/min.

„Новата електропневматична система, доставена от Camozzi, позволява да се контролира налягането вътре в цилиндрите Racla, противодействайки на центробежната сила, която се стреми да ги отвори. Това се отразява благоприятно върху позиционирането на цилиндрите – следователно и на качеството на отпечатването – с намалено износване на дисковете и на страничните уплътнения като допълнение към постоянното количество мастило върху повърхността на цилиндъра“, поясниха от доказаната българска инженерингова и търговска фирма ЛД.

Описаният резултат е постигнат благодарение на електронен пропорционален микрорегулатор на налягане от серията K8P на Camozzi, работещ при дебит от 12 l/min, който заменил традиционните ръчни стандартни регулатори на налягането. Той е в състояние да променя налягането във всеки отделен цилиндър, като по този начин го контролира с голяма степен на прецизност. За подобряване на антифрикционните свойства на цялата система са използвани цилиндри с ниска степен на триене. За разлика от стандартните, те се активират при много ниско налягане и са с много по-висока чувствителност, което позволява постигането на минимално време на реактивност.

Решението, доставено от Camozzi Automation, е инсталирано в системата Gearless Cyberflex 2800, която работи със скорост от 650 m/min. „Ако резултатите са задоволителни в дългосрочен план, както потвърждават предварителните тестове, ние ще внедрим решението във всички наши машини“, категорична е г-жа Николета Караро.

Източник на снимковия материал: ЛД ООД, Camozzi

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ЛД ООД
http://www.ld-gmbh.com/