Експлозия от вкусове и технически иновации изпълниха ИЕЦ – София в рамките на тазгодишните хранителни изложения

08.10.2021 г.5 мин.

Експлозия от вкусове и технически иновации изпълниха изложбените зали на Интер Експо Център – София в периода от 29 септември до 2 октомври т.г. Повод за това бяха тазгодишните международни изложения „Месомания“, „Светът на млякото“, „Булпек“, „Салон на виното“ и „Интерфууд&Дринк“. Днес имаме удоволствието да Ви представим някои от акцентите по време на събитията. Вижте!

Изкушаващи дегустации, приготвяне на място на различни комбинации от вкусове, представяне на машини и най-новите технологии в хранително-вкусовата индустрия заеха четирите дни на „вкусните“ форуми. Със своите бизнес и презентационни зони, събитията отново обединиха клиентите с водещи дистрибутори, вносители и производители в тази сфера на промишлеността - от България и чужбина.

Съпътстващата програма бе изпълнена с разнообразни събития, а впечатляващи рецепти с продукти на част от изложителите представиха водещи шеф готвачи в рамките на Маратон на вкусовете.

Нека погледнем към официалната част

Откриването на хранително-вкусовите изложения се състоя в присъствието на редица официални гости – представители на браншови организации и на държавните институции.

„Това изложение е символ на българския предприемач и на неговата жизнеспособност. В трудните година и половина – две, когато всички се опасявахме от медицинската криза, която се задаваше, тези български производители и преработватели задоволиха българския пазар. Провеждането на изложението сега е символ и на надеждата, че трудните времена ще отминат и че българският предприемач го очаква добро бъдеще“, заяви г-н Добри Митев, председател на УС на Българската стопанска камара.

„За мен е чест за поредна година да се видим тук. Интер Експо Център празнува 20-тия си юбилей тази година, макар и в една по-особена обстановка. Благодаря на всички за подкрепата през тези 20 години“, заяви управителят на Интер Експо Център, г-н Ивайло Иванов. Той изрази благодарност към участниците, както и към екипа на ИЕЦ и пожела успех на всички.

СИАД: технически газове за всяка област на ХВП

Фирма СИАД представи технически газове, които намират все по-широко приложение в хранително-вкусовата индустрия. Сред тях са такива за пакетиране на храни в защитна атмосфера, които удължават срока на годност на продуктите. Така например, азотът замразява шоково храните, съхранявайки свойствата им след размразяване. В почти всяка фаза от винопроизводството също се използва определен вид газ. Дори при гроздобера сухият лед възпрепятства окисляването и преждевременната ферментация на гроздето. Месото пък се пакетира с комбинация от газове, като основните са азот, кислород и аргон.

Все повече от клиентите ни се интересуват от приложението на газовете в течните храни. Впръсквайки азот, се отстраняват летливите вещества, с което се повишава качеството. Точното дозиране на определено количество азот възпрепятства окисляването, защото преминавайки от течна в газообразна форма, газът напълва съда или бутилката. Вследствие от това материалът става по-устойчив“, коментираха от екипа на СИАД.

Кислородът, който се разтваря във водата в рибарниците, повишава възможността за отглеждането на по-голям брой риби в по-малко пространство.

Компанията непрекъснато прави анализи при какво процентно съотношение между отделните газове е възможно да се повиши още повече трайността на продуктите.

Трейс Ипома с акцент върху термоформованите изделия

Акцент на щанда на утвърдената производствена компания Трейс Ипома, наред с целия ѝ асортимент, бяха най-новите опаковки за кетъринг. Дружеството насочва вниманието си към термоформованите изделия, в частност кофичките за кисело мляко, които произвежда, като стремежът е да обхване още по-голяма част от пазара.

Предлагаме помощ и в производството на алуминиеви капачки, тъй като работим с една от най-големите компании в този сектор. Всяка година отчитаме ръст в резултатите ни. Развиваме дейността си на Балканите, където сме най-големият производител и доставчик. Насочваме усилията си към позициониране в Западна Европа“, споделиха от Трейс Ипома.

Участие в изложенията взеха и други водещи компании, сред които Airius, Блиц, Diktech, и Лорен Нетуъркс.

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Тагове: изложение, СИАД България, Трейс Ипома, хранително-вкусова промишленост