БИБУС България: Бързо, прецизно и координирано движение със задвижваща технология за лабораторна диагностика на Kollmorgen

16.02.2021 г.4 мин.

Ефективното лечение на заболяванията започва с бързата

и точна лабораторна диагностика

Клиничните решения се базират в много голяма степен на резултатите от лабораторни изследвания на телесните течности, клетки и тъкани на пациента. Още преди ситуацията с COVID-19, новите методи на тестване и увеличаването на обема от лабораторни изследвания доведоха до повишено търсене на съвременно оборудване за клиничен анализ както в лабораториите, така и в медицинските центрове. „Максималната производителност изисква бързо, прецизно и координирано движение при позиционирането на пипети, аспирационни аликвоти, дозиране на реагенти и др. Като надежден доставчик на утвърдени производители, Kollmorgen разработва и произвежда управление на задвижванията в съответствие със специалните изисквания за позициониране на лабораторните устройства за диагностика“, съобщиха за Инженер.bg от фирма БИБУС България, която е дългогодишен партньор на Kollmorgen у нас.

Компанията Kollmorgen предлага прецизно едноосно или координирано многоосно управление. Широкото портфолио на компанията включва компактни конструкции, които осигуряват необходимия въртящ момент и плътност на мощността, необходими за силно динамично движение, дори при малко заемано подово пространство или за мобилни решения и приложения ниско напрежение. „Стъпковите двигатели Powermax NEMA 23 на Kollmorgen гарантиран прецизен контрол на позиционирането, без да са необходими енкодери и схеми за обратна връзка, като разполагат с преоразмерени лагери за удължен експлоатационен живот“, допълниха специалистите от БИБУС.

С тези и други продукти за движение Kollmorgen предлага богат избор от стандартни модели и опционални предложения за специфични потребителски изисквания, свързани с бързо разработване на прототипи.

2G система за позициониране 2G Motion System

Kollmorgen представя следващото поколение задвижваща технология за по-взискателно оборудване, която предлага по-висока мощност и надеждност. „Kollmorgen 2G Motion System използва пълния потенциал на комбинацията от производителността на водещите серводвигатели AKM2G в оптимално съчетание със задвижванията AKD2G, проектирани да осигурят максимална плътност и контрол на мощността. Резултатът е значително по-висок въртящ момент, по-малко време за реакция и поддръжка на функции SafeMotion в компактен дизайн, който позволява лесен монтаж и голяма гъвкавост“, поясниха от БИБУС България.

Серия серводвигатели AKM

Безчетковите синхронни серводвигатели AKM с постоянни магнити осигуряват широки възможности за монтаж, комуникация, обратна връзка и т.нат. Гамата е толкова широка, че включва над 500 000 стандартни модела и модификации, които отговарят на почти всички изисквания на всяко приложение. Сред тях са изпълнения с мотор-редуктор, специално разработени за приложения в хранително-вкусовата промишленост и мн.др.

Стъпкови двигатели с висок въртящ момент Powermax II M и P

Двигателите Powermax, изпълнения M и P, осигуряват най-високия въртящ момент за стъпков двигател. Тези NEMA 23 (60 mm) двигатели се предлагат с половин, едно- и двусекционна конфигурация с множество стандартни опции и модификации.

„Повече от 100 години Kollmorgen създава иновативни решения, които помагат при реализацията на големи идеи, поддържат света по-безопасен и подобряват живота на хората. Тяхната надеждност е изключително висока, а решенията се предлагат във всички основни региони по света“, коментираха още от БИБУС България.

Източник на снимковия материал: БИБУС България, Kollmorgen, freepik.com

Тагове: Kollmorgen, БИБУС България, задвижвания, здравеопазване

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

БИБУС България ООД
http://www.bibus.bg