Светлина в сутерена и ефективно отводняване със светлинните шахти MEA Multinorm® от Ю Ес Пи България

21.07.2020 г.4 мин.


Търсите ефективно решение за естествено осветление и вентилация на сутерена и надеждно отводняване? А знаете ли, че вече можете да имате и двете? Българската компания Ю Ес Пи България (Urban Solutions & Products) представя светлинните шахти от тип „английски двор“ Multinorm® на MEA. „Шахтите Multinorm® са произведени от пластмаса, подсилена със стъклени влакна (GFK), и позволяват бърз, опростен и лесен монтаж“, съобщиха за Инженер.bg от Ю Ес Пи България.Светлинните шахти на немския производител MEA осигуряват достъп на дневна светлина в подземните помещения и – в зависимост от конструктивното си изпълнение – висока степен на водонепропускливост. Те се изпълняват от бетон или GFK, като гамата продукти от GFK се отличава с до 84% по-ниско тегло в сравнение с бетонните изпълнения. А оттам се обуславят и по-ниските разходи за транспорт, съхранение и монтаж. Освен това, тези продукти са напълно рециклируеми.


„Шахтите Multinorm® осигуряват голямо количество светлина и са пригодени за монтаж директно върху стената или върху изолация по периметъра. Възможно е движението на хора или леки автомобили върху нея, като е наличен и вариант за подсилено изпълнение при тежки почви например“, уточниха от Ю Ес Пи България. Размерите на шахтата са:

 - Дълбочини: 40, 60 и 70 cm;

 - Широчини: 80, 100, 125, 150 и 200 cm;

 - Височини: 60, 100 и 130 cm, като е възможен монтаж на наставки за достигане на дълбочина до кота терен.Изделието се доставя с комплект за монтаж и хидроизолационен комплект, както и опции за допълнителни аксесоари, сред които: монтажна изолационна плоскост MEAfix, прозорец, периметър за завършване на детайл за връзка с термоизолационен панел.


„Шахтите MEA са оборудвани със сифон с воден разтвор, който предотвратява неприятните миризми от канализацията. Същевременно обратна клапа гарантира защита срещу обратно подприщване при високи нива на водата в отводнителния тръбопровод“, посочиха в заключение от българското дружество.


Повече за шахтите MEA и начина им на монтаж можете да видите във видеото долу.

 

Повече информация за Ю Ес Пи България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Ю Ес Пи България, MEA

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ю Ес Пи България ЕООД
https://usp-bg.eu/