Dura – гъвкаво и надеждно решение, което гарантира водоплътна и устойчива канализация. От Steinzeug-Keramo

30.07.2019 г.4 мин.

In Serbian


Лидерът в производството на стъклокерамични тръби Steinzeug-Keramo отново впечатли с иновативно и ефективно решение, което е част от портфолиото ѝ – този път за реконструкция на канализационни мрежи. „Dura е уникална и гъвкава система за изграждане или реконструкция на канализационни участъци, включително и шахти. Компонентите се изработват от поликерамика, което гарантира тяхната изключителна здравина, водоплътност и устойчивост на климатични условия“, заявиха за Инженер.bg от регионалното представителство на Steinzeug-Keramo.


Когато говорим за стари, например облицовани с тухли канали, трябва да сме готови за включвания, чупки и криви с най-различни радиуси. „Именно в тези случаи се проявява пълния „блясък“ на изключително гъвкавата система Dura, която се отличава с уникалните си индивидуални възможности, които са перфектно адаптирани към различни геометрии. При това огъването на отделните елементи може да се постигне без значителни усилия“, посочиха от компанията.Ето някои случаи, в които Dura е изключително подходяща:


Реконструкция на канали с ръбове: Участъците се покриват с антикорозионна обвивка, като секциите първо се поставят и после се свързват на място. Това позволява ремонтните дейности да се извършват, дори и през тесни шахти.


„Свързването на поликерамиката е значително по-лесно от свързването на други минерални материали. Ако е необходимо, целият профил може да бъде облицован, като обвивката е съставена от отделни елементи“, уточниха от Steinzeug-Keramo.


Оптимизация на новоизградени канализационни мрежи, изпълнени с кръгли тръби: За да се постигне устойчива на корозия и водоплътна канализация, се монтира поликерамична обвивка. За случаите с яйцевиден профил или при строителство на бетонни конструкции е наличен вариант от облицовката с дължина от 1 m, а за да е цялостна системата производителят предлага и допълнителни елементи за шахти, завършвания и др.


Реновация на шахти: По правило ремонтът на шахти се извършва в две стъпки. Първо, основата на шахтата се възстановява с получерупки, подрязани така, че да паснат, и предварително изработени полимерни керамични берми. Вертикалната секция на шахтата се облицова с устойчиви на корозия и износване елементи от същия материал, свързани в пръстени вътре в шахтата. „Материалът позволява стените да останат тънки и след реновацията, което е особено полезно, тъй като шахтата запазва максимално свободното си пространство“, разясниха от Steinzeug-Keramo.Основните характеристики на Dura са:


 - Якост на натиск > 80 N / mm²;

 - Сила на огъване > 20 N / mm²;

 - Модул на еластичност: 20.000 N / mm²;

 - Устойчивост на износване: 0.14 mm след 100 000 цикъла (метод на Дармщат);

 - Химическа устойчивост: от рН2 до рН12;

 - Температурна устойчивост: до 80 °C;

 - Поглъщане на влага;

 - Степен на защита от пожар: В1 (забавител на горенето).


Повече информация за Steinzeug-Keramo, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Steinzeug-Keramo

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Steinzeug-Keramo
https://www.steinzeug-keramo.com/