Система за производство на натриев хипохлорит ProMinent Chlorinsitu помага за ограничаване на коронавируса в Италия

04.05.2020 г.4 мин.


От няколко месеца светът се бори с разпространението на коронавирусната инфекция. Наред с физическата дистанция, дезинфекцията на повърхности е друг важен елемент от личната превенция срещу заразяване. Днес избрахме да Ви разкажем за Chlorinsitu – системите за електролиза, които произвеждат на място дезинфектант с оптимална концентрация, разработени от ProMinent. Международният производител вече е дарил няколко от тях на Община Киери, провинция Торино, Северна Италия. А как действа оборудването пред Инженер.bg разясниха от  ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ.„Световната здравна организация и Европейският център за профилактика и контрол на заболяванията препоръчват хлора като подходящ дезинфектант за ограничаването на COVID-19. Ако активното вещество се използва в подходяща концентрация, то намалява броя на инфекциозните коронавируси с 4 log-нива в най-кратки срокове. Това означава намаляване на броя на микроорганизмите от 1 милион до само 100 частици, причиняващи болести”, посочиха от българския офис на ProMinent.


В епидемиологичната обстановка в момента са необходими големи количества средства за дезинфекция. Именно тук влизат в действие инсталациите за електролиза на ProMinent: те могат да бъдат използвани за производството на високоефективния дезинфектант натриев хипохлорит. Всичко, от което се нуждаят устройствата, са сол, вода и електричество. В сравнение с други процеси, те не изискват използването на опасни химикали.


„Важното тук всъщност е ниската концентрация, която има силен дезинфекционен ефект. С такъв дезинфектант могат да се обработват директно различни повърхности, върху които коронавирусът би могъл да оцелее часове наред“, подчертаха от ПроМинент.


След избухването на епидемията в Италия, която е сред най-засегнатите държави, ProMinent се свързва с властите в локации, които се нуждаят от помощ в най-голяма степен. Така две инсталации Chlorinsitu IIa вече се използват в Киери, в северната част на страната. Те генерират ефективно дезинфектант на място, което позволява надеждно да се дезинфекцират всички твърди повърхности, например копчета, шкафове, подове, стени и т.н., в различни обекти.


„Chlorinsitu IIa е компактна инсталация за електролиза на място, която произвежда хипохлоритен разтвор с ниска концентрация. Специални нейни предимства са лесните монтаж и контрол на процеса, както и високата безопасност, благодарение на интегрираната вентилация. Интегрирана дозираща помпа транспортира хлора от резервоара директно до точката на приложение или до по-голям резервоар за съхранение“, обобщиха в заключение от ПроМинент.


Повече информация за ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: ProMinent, pixabay.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ
http://www.prominent.bg