Ви Ей Си България: икономия на гориво от 35% до 50% с газовите лъчисти нагреватели на Schwank

28.07.2015 г.3 мин.


Газовите тъмни тръбни нагреватели на Schwank са оптимално техническо решение, осигуряващо високо ниво на комфорт и широка функционалност при отопление на помещения с различно приложение, имащи сравнително ниска или средна височина. „С тези нагреватели се постига равномерно и комфортно разпределение на топлината, както и висока ефективност. Икономиите на гориво могат да достигнат от 35% до 50%, сравнено с топловъздушните отоплителни системи”, коментираха за Инженер.bg от фирма Ви Ей Си България, която предлага техническите решения на Schwank у нас.

 

„В основата на постиганата висока ефективност с инфрачервените лъчисти тръбни нагреватели Schwank е иновативната „Whisper-Jet” горелка, която е плод на технологичния напредък и дългогодишния опит на Schwank”, поясниха от Ви Ей Си България. Горивните системи на Schwank се предлагат с вентилатори за нагнетяване на въздух в горелката, с което се постига много дълъг ламинарен пламък, достигащ на значителна дълбочина навътре в тръбата. „Това води до по-равномерно предаване на топлина, което оказва незабавен ефект върху енергийната ефективност на цялата система”, отбелязаха от Ви Ей Си България.

 

Температурата, до която се загрява тръбата, е 650 °C. Благодарение на това тя произвежда приятна лъчиста топлина. Допълнително предимство на тези нагреватели е и, че нагнетателният вентилатор в горелката не е изложен на горещите димни газове. Резултатът е много по-дългият му експлоатационен срок спрямо вентилаторите, използвани при стандартните тръбни нагреватели.Инфрачервените лъчисти тръбни нагреватели на Schwank се характеризират с още редица други предимства, сред които висока икономичност, кратко време за загряване, дълъг живот на работа и високо ниво на комфорт. Те не създават въздушни течения и не предизвикват вдигане на прах.Гамата от газови тръбни лъчисти нагреватели обхваща съоръжения, разпределени в 4 класа на енергийна ефективност - superTube, calorSchwank, infraSchwank и novoSchwank.

 

Източник на снимковия материал: Ви Ей Си България, Schwank

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ви Ей Си България ЕООД
www.vacbulgaria.com