Юроком 2000: Медта се нарежда сред най-добрите материали за топлообмен, използва се от близо 5000 г.

22.05.2020 г.4 мин.

   


В последните години термопомпите се наложиха като едни от най-енергийно ефективните решения, затова именно тук идва въпросът какво се случва по пътя на енергията след уреда. „За да запазим оптимално добре топлината в дома, трябва да предвидим изграждането на ефективна инсталация. А един от доказаните методи са медните тръби“, коментираха за Инженер.bg от доказаното българско дружество Юроком 2000, специализирано в оборудването за ОВК и ВиК системи.Медните тръби и фитинги са подходящи както за водопроводни, така и за отоплителни, газови и климатични инсталации. „Световният опит от експлоатацията на изпълнените с медни тръби инсталации показва, че безаварийното им използване във водопроводни и отоплителни системи продължава повече от 50 години. В отоплителните системи практически няма ограничения за дълготрайността на медните тръби”, коментираха още от Юроком 2000.


Едно от основните им предимства е голямата издръжливост както на изключително високи и ниски температури, така и на налягания. Освен това, те могат да бъдат изложени на ултравиолетови лъчи и корозионна среда. Медните тръби са и гъвкави, което ги прави подходящи за редица приложения: за питейна вода, отопление (традиционно и лъчисто), газ, медицински газове, слънчеви системи, пръскачки и климатични системи.Естествените бактерицидни свойства на медта възпрепятстват развитието на бактерии по вътрешната страна на тръбопровода. Тръбата се изработва от 99.90% мед и нейният състав не се променя с времето – няма добавки, летливи органични съединения или пигменти. Доказателство за хигиенните качества на медта е, че този материал се използва за транспортиране на медицински газове – например чист кислород – в болниците.

Медта е използвана за транспортиране на вода в продължение на хилядолетия, като първата известна инсталация е направена в древен египетски храм преди близо 5000 г. Това означава, че материалът е с доказана във времето устойчивост и здравина, благодарение на което можем да разчитаме на безопасна инсталация“, поясниха от българската компания.


Медните тръби се отличават с изключителна топлопроводимост – медта се нарежда сред най-добрите материали за топлообмен (или за охлаждане с течност). Ето защо най-ефективното лъчисто отопление използва медни тръби.


В случай на разрушаване или обновяване, медните тръби могат да бъдат 100% рециклирани без загуба на свойства. По този начин се грижим и за околната среда, тъй като отпадъците в депото не се увеличават и ресурсите на рудата вече не се извличат.


Не на последно място медните тръби са красиви. Техният атрактивен вид позволява да се монтират на външните стени и могат да се използват като красиви стенни радиатори”, подчертаха от Юроком 2000.


Повече информация за Юроком 2000, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Юроком 2000, pixabay.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Юроком 2000 ООД
http://www.eurocom2000.net/