Всички високоефективни топлообменници с марката Tesy включват патентованата технология, наречена турбулатор

29.04.2020 г.4 мин.

In Macedonian   In Romanian   In Serbian

Знаете ли каква е функцията на топлообменниците в бойлера? А какво е турбулатор? За да изясним тези въпроси, се обърнахме към специалистите от Теси. Българският производител на електрически бойлери и отоплителни уреди е сред водещите в Европа, като производственият капацитет на компанията е 1.5 милиона уреда годишно. Продуктите с марка Tesy се продават в над 54 държави по целия свят, а оборотът на фирмата за 2019 г. надхвърля 72 млн. евро. Ето какво обясниха експертите от Теси пред Инженер.bg.Топлообменниците, вградени в бойлера, представляват серпентини. Тяхното предназначение е да оптимизират процеса на нагряване на водата. В тях циркулира течност, която основно се състои от вода и антифриз. „В допълнение можем да посочим и като функция на топлообменника да се даде възможност за свързване или интегриране на бойлера в отоплителната инсталация, което увеличава гъвкавостта и техническите възможности на бойлера и позволява използването на алтернативни източници на топлинна енергия, като соларни системи, пелетни или газови котли и др.“, обясниха от Теси.

 

Продуктовите гами BiLight и ModEco, както и някои други електрически бойлери с марката Tesy включват един или два топлообменника, което увеличава скоростта на загряване на водата с до 50%. И двата модела имат вариации за вертикален и хоризонтален монтаж, както и Slim дизайн. Електрическите бойлери от серията BiLight Vertical обаче са налични в изпълнение с две интегрирани серпентини. По този начин към уреда могат да се свържат два отделни алтернативни източника на енергия едновременно.

 

Тази оптимизация се постига не само благодарение на топлообменника. Заслугата е и на действието на патентованата технология, наречена турбулатор. Тя се основава на специфичния дизайн на вътрешността на серпентината, чиято цел е увеличаване на максималния топлообмен по отношение на водата. „Благодарение на специфичните перки, разположени по вътрешността на серпентината, ламинарният поток от вода, циркулиращ през нея, се активира, ускорява преминаването му и по този начин увеличава топлината, която се предава на водата“, посочиха от Теси.


Теси осигурява множество възможности за професионално развитие. Вижте актуалните свободни работни позиции в микросайта на компанията в Борса.bg!

 

„Турбулаторът е включен като елемент във всички високоефективни топлообменници с марката Tesy“, подчертаха още от българската компания.

 

Повече информация за Теси ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg.

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК! 


 

Източник на снимковия материал: Теси

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Теси ООД
https://tesy.bg/