Чиста вода с надеждна циркулация в хотелски комплекси – вижте какво включва системата на Oventrop

05.05.2020 г.4 мин.


След като с помощта на специалистите от българския офис на Oventrop вече разгледахме примерна схема за осигуряване хигиена на питейната вода, подходяща за многофамилна къща, днес е време да обърнем внимание на по-мащабните сградни комплекси. Как да гарантираме качеството на водата в хотел и какво включва разпределителната система на Oventrop с включена циркулация за предпазване от застояване на водата в инсталациите за битова гореща вода, разкриваме в днешния материал.Най-общо системата, подходяща за хотели, разработена от Oventrop, включва:


  •  - Пълнопроходен вентил Aquastrom F;

  •  - Вентил Aquastrom KFR;

  •  - Пълнопроходен вентил Aquastrom F + вентил за вземане на проби Aquastrom P;

  •  - Буферен резервоар Hydrocor HP;

  •  - Термичен регулиращ вентил Aquastrom VT;

  •  - Станция за хигиенично промиване Regudrain Uno;


Повече за вентилите на Oventrop и станцията Regudrain можете да прочетете ТУК.


  • Станция за подгряване на питейна вода Regumaq X-30 с включен комплект за преоборудване за външна циркулационна помпа.


Станцията Regumaq X-30 е арматурна група с електронно управление с топлообменник за хигиенично подгряване на битова гореща вода на базата на проточния принцип – т.е. водата се затопля, когато е необходима, и не е нужен запас от БГВ“, посочиха от Овентроп. Станцията се свързва към буферен резервоар, който може да се подгрява соларно, на твърдо гориво или на нафта или газ.


Оборотите на циркулационната помпа от страна на буфера (първичен кръг) се регулират в зависимост от температурата и обемния дебит от страна на кръга за питейна вода (вторичен кръг). Благодарение на турбулентния поток, в топлообменника се постига добър ефект на самопочистване и по ефективен начин се предотвратяват замърсявания.


Вентилите в топлопреносната система са с плоскоуплътняващи връзки и са предварително монтирани върху носеща основа, като освен това са с изпитана херметичност“, уточниха от българското дружество.


Регулаторът е с връзка за данни SBus за свързване към регистратора на данни „Datalog CS-BS“;


  •  - Каскаден комплект Regumaq K:


Каскадният комплект за подгряване на БГВ се състои от каскаден регулатор и задвижващи устройства със сферични кранове за захранване на питейната вода. Каскадният комплект позволява станциите Regumaq да се изградят като система за подготвяне на питейна вода с дебити на отвеждане до 120 l/min;


  •  - Принадлежности за обратно наслояване Regumaq;


  •  - Сферичен кран Optibal TW с електромоторно задвижващо устройство:


Сферичните кранове за питейна вода Optibal TW с пълен проход са изработени от бронз. Размерите им са от DN 15 до DN 80 и отговарят на изискванията на стандарта DIN EN 13828. „Те имат отвори за източване от двете страни, които са затворени с тапи. Тъй като задната камера винаги е пълна с вода, те са без мъртви зони”, поясниха в заключение от Овентроп.


Повече информация за Овентроп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Oventrop, Овентроп

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Oventrop GmbH & Co. KG / Овентроп
http://www.oventrop.bg