Отоплителна инсталация с автоматично управляеми инфрачервени газови нагреватели реализира Ви Ей Си България

06.08.2013 г.4 мин.

Една от основните специфики на лъчистото отопление е възможността да се отопляват отделни зони от голямообемни помещения. Възможността за създаване на комфорт на хората в помещенията с технология, която се влияе слабо от движението на въздушните потоци, е сред основните предимства на газовите инфачервени нагреватели. Резултатът е оптимален микроклимат и висока ефективност на отоплението.


 

Гъвката инфрачервена система проектира и внедри Ви Ей Си България

Специалистите на Ви Ей Си България успешно реализираха отоплителна  инсталация, базирана на инфрачервени нагреватели в ресторант Хепи Лендмарк, намиращ се в търговски център Ритейл Парк в града Пловдив,. „Инсталираната мощност позволява поддържането на 20 °С разлика спрямо външната температура в покритата част на заведението, което го прави използваемо и през зимата. Системата е гъвкава, тъй като всеки един от нагревателите може да бъде използван отделно. Основното предимство на този начин на работа е бързата възвръщаемост на инвестицията“, коментират за Инженер.bg от Ви Ей Си България. Компанията е изпълнила цялостния цикъл на проекта – от проектирането, доставката на техниката до инсталирането на техническото решение.

„Хепи Ландмарк Пловдив разполагаше с предварително изградена и работеща инсталация на природен газ за захранване на кухненските уреди. Това направи възможно изграждането на лесна за монтаж отоплителна инсталация“, добавят още от компанията, реализирала проекта.

 

Осигурява комфортно отопление на цялата покрита зона

Модерната инсталация е базирана на общо 4 броя инфрачервени газови нагреватели с автоматичен контрол Terras Schwank 7A, които работят с природен газ. Те са с отоплителна мощност 7 kW и захранване 80 W. Контролът на отоплението е изцяло автоматизиран – от автоматично запалване на искрата и запалване на нагревателните инфрачевени керамични сегменти, до автоматичното следене на пламъка. При екстремно прекъсване на горенето и пламъка, автоматично спира подаването на природен газ.

Височината, на която са монтирани съоръженията е достатъчна, за да осигурява комфортно отопление на цялата покрита зона. Над отоплителите терасата е покрита с подвижна тента от полимерен винилов материал. В случаите, в които тази тента е прибрана и е необходимо да се запалят инфрачервените нагреватели, са предвидени козирки от неръждаем материал над нагревателите, за да се предпазва тентата от прегряване. „И при спусната тента, гарантирано се запазва пълната отоплителна мощност на нагревателите, осигуряваща поддържането на 20 С разлика спрямо външната температура“, коментират от Ви Ей Си България.

„Използваните отоплителни уреди Terras Schwank 7A, със своята концепция и дизайн отговарят на всички европейски директиви за безопасност, здраве и опазване на околна среда. Сертифицирани са от DVGW – Бон, Германия. Произведени са от водещата немска компания Schwank. Излъчвателите са лесни за монтаж, което позволява монтирането им точно над отопляваната зона и реализирането на зоново отопление. Мощността на всеки от тях е 50 kW“, допълват от фирмата.

 

На българския пазар продуктите на немския производител Schwank се предлагат от Ви Ей Си България.

 

Източник на снимковия материал: Ви Ей Си България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ви Ей Си България ЕООД
http://www.vacbulgaria.com/