Оптимален комфорт за зрителите на Сантяго Бернабеу с газовите инфрачервени излъчватели sportSchwank

23.11.2015 г.4 мин.


Едва ли има истински любител на футбола, който независимо от личните си пристрастия не следи футболни срещи, в които участва един от най-успешните клубове за 20 век - Реал Мадрид. А независимо дали е футболен фен, за всеки турист, посетил Мадрид, стадион Сантяго Бернабеу (Estadio Santiago Bernabéu), на който клубът играе домакинските си срещи, е една от задължителните спирки. Няколко пъти реконструиран, разширяван и модернизиран, днес стадионът безспорно е сред най-атрактивните и модерни спортни съоръжения и сред малкото, които могат да предложат на зрителите истински комфорт, дори и в студените зимни дни. Как се случва това, ще ви разкажем в следващите редове. 

 

Осигуряването на добър топлинен комфорт на трибуните допринася за доброто настроение на зрителите и за цялостната атмосфера. Неприятното усещане за студ и изпитван дискомфорт, създават напрежение и могат да развалят цялото удоволствие от наблюдаваното спортно събитие. Осъзнавайки този факт, много от водещите футболни клубове инвестират в изграждането на отоплителни системи. Сред тях е и футболният клуб Реал Мадрид, чийто стадион Сантяго Бернабеу е оборудван с инфрачервени газови излъчватели на лидера в разработването на подобни решения, а именно - немската компания Schwank. 


 

„Инфрачервените лъчисти отоплителни тела, предназначени за отопление на открити площи, са сред най-добрите решения за отопление на спортни съоръжения като футболни стадиони, например”, коментираха за Инженер.bg от фирма Ви Ей Си България, която предлага решенията на Schwank у нас. „Благодарение на използвания принцип на разпределение на топлината, с тях се постига комфорт, надеждност и висока енергийна ефективност”, допълниха от фирмата. 

 


 

Разработените от Schwank системи, съобразени със специфичните особености на подобен тип съоръжения, предлагат голяма гъвкавост за организиране на отоплението, съобразно конкретните изисквания. „Това осигурява висока ефективност и допринася за намаляване на енергийните разходи”, поясниха от Ви Ей Си България. За отоплителната инсталация на стадиона Сантяго Бернабеу от Schwank доставят инфрачервени газови излъчватели от серията sportSchwank. Общият брой на инсталираните отоплителни тела е 1 189, от които: 215 броя sportSchwank 10; 154 броя sportSchwank 20; 296 броя sportSchwank 30 и 524 броя sportSchwank 40. Те постигат отоплителна мощност от 34 MW/116 million BTU, а най-голямото разстояние, на което са монтирани е височина 55 метра спрямо трибуните. 

 

Източник на снимковия материал: Schwank, www.realmadrid.com 

 

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ви Ей Си България ЕООД
www.vacbulgaria.com