Ви Ей Си България: Оптимален топлинен комфорт за ВИП гостите на стадион Рутгърс с нагреватели sportSchwank

11.07.2018 г.5 мин.


Стадионът Рутгърс (Rutgers) в Пискатауей (Piscataway)Ню Джърси, САЩ, част от кампуса Буш (Busch Campus) към университета Рутгърс, си е спечелил славата на един от най-ветровитите стадиони в Северна Америка. В подобни неблагоприятни климатични условия е трудно да се осигури подходящо отопление, което да гарантира добрия топлинен комфорт на зрителите от ВИП секторите. От Рутгърс обаче намират подходящото решение – инфрачервени лъчисти нагреватели sportSchwank на утвърдения немски производител Schwank, чиито продукти на българския пазар предлага фирма Ви Ей Си България.


Стадионът Рутгърс е построен през 1938 г., а на 5 ноември същата година се е провело неговото официално откриване. До 1992 г. той е използван основно за провеждане на първенството по американски футбол на университета, като за този период е бил домакин на 225 футболни срещи.


Днешния си облик стадионът придобива през 1994 г., когато на мястото на предишния е построен нов, който става дом на отбора по американски футбол на университета Рутгърс – Scarlet Knights. Новият стадион отваря врати на 3 септември 1994 г., а през 2007 г. достига рекордно посещение от 44 хил. зрители средно за една футболна среща.


В началото на 2008 г. бордът на директорите на университета представя проект за разширяване на стадиона. Проектът е на стойност 102 млн. долара, а целта е да се увеличат седящите места, достигайки 53 хиляди човека. В първата фаза се предвижда разширяване на клубните места и изграждане на прилежаща инфраструктура.С увеличаване на броя седящи места, както и обособяването на клубна зона и ВИП ложи, възниква необходимостта от запазване на добрия комфорт на зрителите в тези сектори през есента. Решението, на което се спират от Рутгърс, е изграждане на отоплителна система, базирана на инфрачервени нагреватели sportSchwank на компанията Schwank. Така стадионът Рутгърс се превръща в първия футболен стадион в Северна Америка, отопляван с този модел инфрачервени нагреватели на немската компания.


Инфрачервените нагреватели sportSchwank са разработени специално за подобни приложения. Основното им предназначение е осигуряване на комфортно отопление на стадиони и други подобни открити пространства, независимо от климатичните условия и ниските температури на околния въздух“, поясниха от Ви Ей Си България. „Отоплителният ефект, който се постига с тях, е подобен на топлината от слънчевите лъчи, която усещаме в студените дни. На практика нагревателите sportSchwank работят на същия принцип като слънцето, с тази разликата, че лесно могат да бъдат включени и изключени“, допълниха от фирмата.


Общият брой на инсталираните в клубната зона на стадион Рутгърс инфрачервени нагреватели sportSchwank е 40. Те покриват площ от около 604 mили 852 седящи места. Нагревателите са с корпуси от неръждаема стомана, което им осигурява добра устойчивост срещу неблагоприятните климатични условия, както и безпроблемното горене, независимо от поривите на вятъра.Монтирането на нагревателите е извършено с помощта на скоби, проектирани, така че да осигуряват безпроблемното им закрепване към покривната конструкция, без нагревателите да нарушават гледката към телевизионния екран. Предвидени са и 8 термостата Schwank Tru Temp, както и система за дистанционен контрол, които осигуряват допълнителна гъвкавост на системата.


„Работата на нагревателите е изпробвана за първи път през ноември 2008 г. При температура на въздуха от около 2 оС и скорост на вятъра от близо 60 km/h, те успяват да осигурят необходимото отопление, в резултат гостите във ВИП секторите на стадиона наблюдават срещата, наслаждавайки се на добър топлинен комфорт“, коментираха в заключение от Ви Ей Си България.


Повече информация за Ви Ей Си България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Ви Ей Си България, Schwank

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ви Ей Си България ЕООД
www.vacbulgaria.com