ТермоДизайнТотал: Цялостно решение на Caleffi осигурява отопление и охлаждане в новия архитектурен символ на Тбилиси

31.12.2019 г.4 мин.


Модерният облик на грузинската столица Тбилиси има своя нов символ! В квартал Ваке, близо до паметника на знаменития грузински поет Галактион Табидзе, се издигат две идентични кули с общи основи. „Axis Towers е първата структура в света, при която две кули се въртят около собствената си ос (всеки етаж на 2°), създавайки спирала. А за безупречните централизирани системи за отопление и охлаждане в кулите се грижи оборудването на нашия партньор Caleffi“, съобщиха за Инженер.bg от утвърденото българско дружество в областта на ОВК и ВиК системите ТермоДизайнТотал.Архитектурната концепция на сградата включва два еднакви небостъргача. Кулите се въртят в противоположни посоки, създавайки илюзия за движеща се сграда, като едновременно са толкова еднакви, колкото и различни. Едната е остъклена с тъмно стъкло, а другата е с естествена облицовка от бял камък. Освен цветовете, леките и тежки материали на сградите сякаш участват в плавно взаимодействие. Освен това стъклената кула отразява своя каменен близнак.


Axis Towers са на 41 етажа, от които 4 са подземни и 37 над земята. Общата височина на всяка кула е 147 m.


„Внушителните кули са замислени като многофункционално пространство – „град в града“, съчетаващ жилищни площи, хотели, офиси и всякакви развлекателни съоръжения. Престижният проект се превърна в символ на успеха на нова Грузия“, разказват от Caleffi.Сградният комплекс предлага 200 апартамента, които са оборудвани с централизирано отопление и охлаждане. Caleffi предоставя цялостно решение, адаптирано изцяло за конкретния случай. „За нуждите на сградата са съчетани топлинен модул (HIU) от серия SATK15 и хидравличен модул Plurimod® Clima. Така в една система са интегрирани управлението на веригите за отопление и охлаждане, както и производството на битова гореща вода според моментното потребление. По този начин се опростяват и проблемите с отчитането и хидравличния баланс, които са от изключително значение в сгради с такъв размер“, разясниха от ТермоДизайнТотал.Топлинният модул SATK15 е за стенен монтаж и е предназначен за производство на битова гореща вода (БГВ). Модулът е в комплект с:

 - Диференциален отклоняващ вентил за приоритет на БГВ пред отоплението;

 - Бронзов обменник 40 kW;

 - Клапан за регулиране на диференциалното налягане (30 kPa);

 - Скоба за закрепване.


„Хидравличният модул Plurimod® Clima от своя страна е снабден с пълна изолация, без термични мостове върху скобите, което го прави абсолютно съвместим както за отоплителни, така и за охлаждащи системи“, допълниха още от ТермоДизайнТотал – партньор на Caleffi за българския пазар.Повече информация за ТермоДизайнТотал ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: ТермоДизайнТотал, Caleffi, axistowers.ge

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ТермоДизайнТотал ООД
http://www.thermodesigntotal.com/bg/home