Защо заводът на Leoni в Плевен се довери на централна климатизация от Samsung Electronics Air Conditioning Europe?

04.05.2020 г.4 мин.


През септември 2018 г. е направена първата копка на новия завод, който международната група за производство на окабеляване за автомобили Leoni разкрива у нас. Днес, след инвестиция от 32 млн. евро, съоръжението вече работи, като в него са внедрени последно поколение машини, отговарящи на концепцията за Индустрия 4.0. Компромиси не се правят нито с производственото оборудване, нито със сградния фонд. И неслучайно Леони България инсталира климатична система от Samsung. Повече за проекта разказаха за Инженер.bg от Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE).

 


„Причината глобален технологичен лидер като Leoni да избере именно Плевен за инвестиционна локация е многопластова – подходящ терен, близост до главните транспортни артерии към Германия, техническа гимназия в града и технически университети в Габрово и Русе. И ако към есента на миналата година в българското дружество работят около 600 човека, то компанията предвижда многократното им нарастване до достигане на пълния производствен капацитет“, посочиха от SEACE.

Близо половината от инвестицията е вложена в модерно технологично оборудване, което да предоставя възможно най-високо ниво на автоматизация и свързаност. Целта на Leoni е българският завод да започне да изработва кабели за автономни автомобили до 2023 г.


„Самата производствена база на Леони България също гони най-високи строителни стандарти. В завода е инсталирана система за централна климатизация DVM S VFF, CAC канални тела и Wind-Free 4-пътни касети, които са сред последните иновации на Samsung“, посочиха от SEACE.VRF системите на Samsung са интелигентно решение за сгради, изискващи по-висока ефективност, индивидуално управление и гъвкавост при монтажа. Същевременно външният модул DVM S оптимизира комфорта, предостaвяйки по-висока ефективност и управляемост. А как става това? „Мигновеното впръскване на външния модул подобрява управлението на температурата, като доставя надеждно отопление при по-ниски външни температури. Интелигентната технология за размразяване и засичане на сняг предлага по-прецизна работа, като пести енергия и средства. Това се постига чрез високоефективен спирален компресор на инвертора, иновативен хибриден топлообменник и дифузер с голям капацитет“, уточниха от българския офис на SEACE.


Другата иновация, вече работеща в завода на Леони България, е 4-пътната Wind-Free™ касета. „Тази технология използва хиляди микроотвори в предната повърхност на системата, за да разпредели нежно и равномерно въздуха из помещението, създавайки атмосфера, която е трайно комфортна и прохладна, но никога мразовита“, разясниха от компанията.


 

Повече информация за Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE)

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE)
http://www.samsung.com/bg/business/business-products/system-air-conditioner