Ви Ей Си България: Schwank осигури енергоспестяващо и комфортно отопление в дистрибуторски склад на Magna

22.01.2019 г.4 мин.


Magna Industries е водещ световен производител на автомобилни части. Предприятието в Генк, Белгия, разработва брони за различни марки автомобили. Обичайна практика е автомобилната индустрия да поддържа определени количества готови стоки на склад, за да може да ги доставя на базата на моментни поръчки. Поради огромната площ на склада с размер от 6500 m2 и дългия отоплителен сезон, е взето решение той да се отоплява с газови инфрачервени тръбни излъчватели на Schwank. Те спестяват над 35% от разходите за отопление, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ви Ей Си България, която е търговски представител на Schwank у нас.

 

Вследствие от разширяването на завода в Генк е необходимо да се построи нов склад с площ от 6 500 m² и височина 12.5 m. Главният изпълнител, получил разрешение за строеж на най-модерния склад на Magna, е компанията Liebaert Staalbouw. Тя е една от най-големите, занимаващи се със строителство на промишлени сгради в Европа. Изградила е редица дистрибуторски центрове на различни инвеститори по целия свят.

 

В миналото от Liebaert Staalbouw са проявявали много малък интерес към газовите инфрачервени излъчватели. В повечето случаи са използвали топловъздушни апарати, заради голямата далекобойност на топлата въздушна струя, но настоящите правила и норми в строителството изискват приложението на енергийно-ефективни и икономични отоплителни системи. По предварителен проект, изготвен от Liebaert Staalbouw BV, е предвидено да се монтират топловъздушни апарати с обща отоплителна мощност 350 kW и таванни вентилатори, които да насочват топлия въздух към земята и по този начин да предпазват от образуване на топли въздушни възглавници под покривното пространство.

 

Предвид мащабността на склада на Magna, от компанията-изпълнител се обръщат към водещия немски производител Schwank, за да направи проучване и да сравни различни отоплителни системи, подходящи за конкретното приложение. На базата на направения анализ, от Schwank препоръчват газови тръбни инфрачервени нагреватели като най-подходящи за сграда от този тип и предназначение. „Експертите на компанията се спират на този тип излъчватели не само заради възможността за създаване на комфортни условия, но и поради значително по-малката консумация на енергия и по-ниските инвестиционни разходи“, коментираха от Ви Ей Си България.

 

„Високата излъчвателна способност на този тип продукти води до значително намаляване на консумацията на енергия и отделянето на въглеродни емисии, в сравнение с конвенционалните системи, използващи топловъздушни апарати. С инсталирана обща отоплителна мощност само от 245 kW, тази модерна система спестява над 35% от енергийните разходи за първоначално планираната топловъздушна система“, заявиха в заключение от доказаната българска инженерингова и търговска фирма.

 

Toзи, както и други видове газови излъчватели на Schwank, могат да бъдат намерени в България чрез Ви Ей Си България, която е търговски представител на немския производител за нашата страна.

 

Повече информация за Ви Ей Си България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Ви Ей Си България, Schwank

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ви Ей Си България ЕООД
http://www.vacbulgaria.com/