2342 броя вентили от серията QCV на Belimo гарантират комфорта в сградата GENO-Haus в Щутгарт

13.03.2019 г.5 мин.


Центърът за провеждане на срещи и събития GENO-Haus в гр. Щутгарт, Германия, е построен през 1970 г. С годините използваните решения за отопление и климатизация на сградата се оказват неефективни, което налага тяхната подмяна. Така през 2014 г. климатичната система е обновена, като част от изпълнените дейности включват подмяната на около 1200 отоплителни тела. За да се осигури ефективната работа на системата, инсталирането на нови отоплителни тела е придружено и от монтажа на около 2342 вентила от серията QCV (Quick Compact Valve) на водещият швейцарски производител Belimo.


 

Необходимостта от реновиране на климатичната инсталацията произтича от факта, че използваните две въздухообработващи централи, с обща изходна мощност от 110 000 m3/h, са на възрастта на сградата, т.е. те работят вече 40 години. „Новите изисквания по отношение на енергийната ефективност са недостижими за тях, поради което те биват заменени с три нови енергийно ефективни агрегата, всеки с мощност от 39 000 m3/h“, коментираха за Инженер.bg от Белимо България.

 

При изпълнението на проекта са поставени няколко условия, например новата система за отопление и климатизация да доставя само толкова топлина или студ, колкото е необходимо, за да се поддържа благоприятен микроклимат в сградата. Друго базово изискване към новото оборудване е вътрешните отоплителни тела да бъдат подменени поотделно, по етажи, в най-кратки срокове, за да се сведат до минимум неудобствата за собствениците и наемателите.

 

Условието, преустройството да се извърши без да се нарушават ежедневните дейности и с минимален дискомфорт за работещите е изпълнено успешно. Съобразено е и условието за осигуряване само на необходимото отопление и охлаждане, като за това допринася подмяната на старите пневматични изпълнителни механизми с вентили от серията QCV на Belimo.

 

 

 

„Серията компактни зонови вентили QCV е част от продуктовото семейството Belimo ZoneTight. Тази серия вентили е избрана за GENO-Haus благодарение на тяхната висока надеждност, прецизно управление и отличен енергиен баланс“, коментираха от Белимо България.


Новите вътрешни отоплителни тела осигуряват отопление, охлаждане и подаване на пресен въздух в помещенията. Те са свързани в четиритръбна система. Подаването на подходящото количество въздух се регулира посредством дюзи, които се управляват с помощта на линеен задвижващ механизъм CH 24-SX-R40, разработен от Belimo специално за това приложение. В същото време вентилите QCV гарантират постъпването на точното количество вода в отоплителните тела. Наблюдаваните преди това високи загуби на налягане и смесването на топла и студена вода, вече остават в миналото. Новата система гарантира подаването на толкова енергия за отопление и охлаждане, колкото е необходимо.

 

Какви са постигнатите ползи за клиента?

 

 - Използването на вентилите QCV гарантира, че към всяко помещение се подава толкова енергия за отопление и охлаждане, колкото е необходима, а енергийните загуби, произтичащи от наличието на утечки, са предотвратени ефективно и трайно;

 - Изпълнителните механизми на Belimo позволяват на потребителя не само точно да настрои желаните стойности на коефициента Kvs, но и да намали консумацията на електроенергия;

 - Постига се значително намаляване на потреблението на електроенергия, отопление и охлаждане;

 - Осигурява се по-добър комфорт за служителите.

 

Повече информация за Белимо България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материалБелимо България, Belimo

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Белимо България ООД
http://www.belimo-bg.com/bg/