Акватерм: Люксембург – малка държава с големи идеи… и оптимизирана климатизация в партньорство с Kampmann

22.04.2020 г.5 мин.


„Mir wëlle bleiwe wat mir sinn“, или в превод „Искаме да останем това, което сме“, е неофициалното национално мото на народа на Люксембург. Този леко консервативно звучащ лозунг може да се отнася до много неща, но не и до градския пейзаж. „В столицата на Великото хергцогство луксозни и престижни сгради изникват като гъби една след друга, което превръща Kampmann в желан партньор за района“, заявиха за Инженер.bg от фирма Акватерм, доказана българска компания в областта на ОВК инсталациите, която от години влага изделията на немския производител в реализираните от нея проекти.Свръхмодерни градски квартали, басейни, спортни зали, музеи, концертни зали и най-вече офис и административни сгради – всички те са част от динамичната строителна дейност в Люксембург. Контрастът между новите и историческите сгради придава на миниатюрната държава и едноименната ѝ столица неустоим чар. Но това не е единствената причина, поради която мястото е предпочитано за живот и работа от толкова много хора. „Богатството и ролята на финансов център нареждат гр. Люксембург, чието население е само 120 000 човека, редом до мегаполиси като Лондон, Сингапур, Хонконг и Франкфурт. Фактът, че той е ключов център в Европейския съюз, е допълнителен фактор, който обяснява защо Люксембург е стратегически пазар за Kampmann – утвърден немски разработчик и производител на климатични продукти и решения“, поясниха от Акватерм.Белвал – от индустриална зона до екологично устойчив жилищен квартал


Бившият промишлен квартал Белвал, някога важен център за производство на стомана, постепенно се преобразува изцяло. Той се намира в Еш сюр Алзет, втория по големина град в Люксембург. Постепенно жилищни и работни сгради се издигат върху площ от 650 хектара. А в градския план не липсват магазини, кино и концертна зала. Цялостната концепция за Белвал включва екологична и модерна система за енергоснабдяване. Именно тук намират приложение и ефективните технологии на Kampmann.Кирхберг – уютен дом за банки и европейски институции в решенията на Kampmann


„Кирхберг, плато в североизточната част на столицата, е местоположението на много банки, централни офиси на дружества, както и на европейски институции. Тук кипи оживена строителна работа и в много от големите проекти се внедряват системи Kampmann. Такъв е случаят и с обновяването и разширяването на Европейския съд с неговите две тесни, златисти и блестящи кули“, разказаха от българското дружество.


Освен това Kampmann достави траншейни нагреватели и фасадни нагреватели SlimKon за новата Европейска инвестиционна банка – в съответствие с иновативната енергийна концепция на нейната сграда.


„Впечатляваща от гледна точка на Kampmann е и новата сграда на фирмата за счетоводни и консултантски услуги EY (б.ред. по-рано Ernst & Young). Там са инсталирани 2300 m от подовите вентилаторни конвертори Katherm“, посочиха още от Акватерм.


Решенията на Kampmann са избор и на други значими сгради в Кирхберг – например централния офис на Люксембургската търговска камара.Българската фирма Акаватерм е водещо инженерингово дружество, реализирало множество проекти с продуктите на Kampmann у нас. Ето как можете да се свържете с компанията:

Адрес: гр. Пловдив 4023, ж.к. Тракия, п.к. 105

Телефон: 032/680 682, 032/621 760

E-mail: info@aquatherm.bg

 

Повече информация за Акватерм ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Акватерм, Kampmann

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Акватерм ООД
http://www.aquatherm.bg