Топлина само там, където е необходима – изпълнимо с инфрачервени нагреватели Star Progetti от Ви Ей Си България

23.04.2020 г.5 мин.


Искате топлина само в зоните, в които е необходима, и само за точно определено време? Това е напълно възможно, ако се използват топлинно излъчващите свойства на инфрачервените лъчи. „Точно като слънцето, инфрачервените лъчи се движат във въздуха и загряват изложените на тях предмети. По този начин топлината остава локализирана само в зоните, където това се изисква, без разсейване“, коментираха за Инженер.bg от фирма Ви Ей Си България, доказана българска инженерингова и търговска фирма на ОВК оборудване. Ето защо днес ще ви разкажем за електрическите инфрачервени нагреватели Star Progetti, част от портфолиото на българската компания.Уредите на италианския производител Star Progetti са подходящо решение за сгради, открити пространства или големи закрити помещения, при които конвенционалната отоплителна система не може да се използва, би била трудна за инсталиране или води до прекомерни разходи на енергия. С инфрачервената технология топлината остава локализирана в зоните, посещавани от хора, и се разсейва в много по-малка степен. Тези нагреватели намират оптимално приложение в складове, работни помещения, съблекални или шоу-руми.


„Тъй като този тип решения използват инфрачервени лъчи, а не въздуха за предаване на топлината, могат да бъдат спестени до 70% от разходите за отопление в сравнение с традиционните електрически и газови системи“, подчертаха от Ви Ей Си България.


Изключително важно предимство на електрическите инфрачервени нагреватели е, че могат да се използват и за отопление на зони, в които има прах или микрочастици. Тъй като при тях няма движение на въздух, те не предизвикват негативно влияние върху здравето на работниците в дадено производствено предприятие, например.


Сред останалите отличителни характеристики на решенията на Star Progetti са:

 -  Без изгаряне и конденз и без отделяне на CO2;

 - Безшумна работа;

 - Минимална поддръжка – инфрачервените нагреватели на Star Progetti издържат над 7000 часа работа;

 - Съвместими са с приложението BlueApp за управление на отоплителните уреди директно от смартфон.


Ето и основните продуктови линии на нагревателите Star Progetti:

 

Helios Radiant® IRK Professional


Helios Radiant® IRK е линия професионални нагреватели за промишлена употреба. Те могат да се използват за отопление само на работни станции – какви са тези работни станции? за необходимото време. Предлагат се и в ATEX версия за приложение в условия с риск от пожар и експлозия.

 


Heliosa HI Design


Heliosa са дизайнерски нагреватели, които предлагат елегантно решение за отопление на всякакъв вид среда. Специално проектирани са за отопление на покриви и тераси, хотели, ресторанти и барове, открити площи и веранди. Могат да се управляват директно от смартфон с помощта на Bluetooth технология.


Infracalor


Нагревателите Infracalor са предназначени за големи търговски обекти и за приложение в битовия сектор. „Подходящи за използване във вътрешно и външно пространство, те са с впечатляваща отоплителна мощност и ниска консумация на енергия. Изключителният им дизайн се съчетава с всеки стил на обзавеждане и превръща линията в оптимално решение за домове, обекти за настаняване, вътрешни дворове и тераси“, посочиха в заключение от Ви Ей Си България.Повече информация за Ви Ей Си България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Ви Ей Си България, Star Progetti

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ви Ей Си България ЕООД
http://www.vacbulgaria.com/