Джи Ойл Експерт представя Chipvac 400 – патентована индустриална филтрираща система за прах, течни и твърди материали

25.03.2019 г.5 мин.


Лесно е да се създаде мощна вакуумна филтрираща машина, но не е толкова просто тя да бъде устойчива на всякакви видове материали, както и да не пречи в производствена среда. „Италианската компания DU-PUY проектира и сглобява всичките си промишлени филтриращи машини, прахоуловители, инсталации и транспортьори в Италия и използва само най-добрите и качествени материали. Един от най-търсените модели на DU-PUY е Chipvac 400, който е проектиран, за да се справи с най-тежките условия на работа. По време на MachTech & InnoTech Expo 2019 посетителите на нашия щанд ще могат да се запознаят и с други модели, сред които Chipvac 200, Olivac 200 T, Olivac 450, Olivac 100 Pump, Gamma Chips и Gamma Oil“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Джи Ойл Експерт, която от една година предлага филтриращите системи на DU-PUY в България.DU-PUY винаги търси най-иновативните и ефективни филтриращи системи, за да защити операторите, въздуха в производствената среда и самата машина. Всеки вид прах, течност или твърдо вещество има различни характеристики и изисква подходяща филтрираща система, така че да се поддържат отлични условия на засмукване. Моделът Chipvac 400 представлява патентована индустриална филтрираща система за прах, течни и твърди материали, намирайки широко приложение в различни индустриални отрасли.


Смукателна част на машината


Всмукването се осъществява през тръба с вихрова въздуходувка със страничен канал, с директно свързване на вентилатора и вала на двигателя без задвижващо устройство. „Това елиминира нуждата от поддръжка и машините са в състояние да работят 24 часа, като осигуряват ниски нива на шум и изключителна висока производителност. Машината е оборудвана с метален панел, сертифициран по CE и с кабел от неопренов каучук, който е с дължина 10 m и щекер 32 A с плавен пуск „звезда-триъгълник“. Турбината е снабдена със защитен вентил срещу разхерметизиране“, поясниха от Джи Ойл Експерт.


В случай на напълно затворен смукателен маркуч, вентилът осигурява охлаждане на турбината през входа за въздух от околната среда.


Филтърна част на Chipvac 400


Филтърът е поставен в защитна стоманена камера. Той е изработен от полиестер, има звездообразна форма за постигане на по-голяма повърхност (3 m2) и се отличава с висока ефективност на филтриране (3 µ).


Ръчното самоочистване на филтъра позволява на потребителите да го поддържат чист чрез вертикално тръскане, така че да се отстрани по-голямата част от натрупания прах и да се удължи експлоатационният му живот. Предният всмукателен отвор от алуминий с диаметър 80 mm е разположен под филтъра и позволява засмукването на прах, твърди частици и течности, без да се налага подмяна и изваждане на филтъра.Специфики на събирателния контейнер


Събраният материал попада в голям контейнер, монтиран върху колела, който е с капацитет 400 l. Контейнерът позволява лесно изхвърляне на събрания материал през фронтално разположеното разтоварващо устройство.


Машината е монтирана върху здраво стоманено шаси с две управляващи колела, едното от които със спирачка, и с отвори за обслужване от мотокари. Всички метални машинни части са с епоксидно покритие. Конструкцията е промишлено изпълнение с дебелина 4 mm.


„С помощта на мотокар се опростява операцията по изпразване на събрания материал, като например метални стружки. Възможно е да се постави метална мрежа за отделяне на металните стружки в горната част, а течностите (б.ред. например масла) да се събират в долната част на контейнера. Предвиден е и 1 1/2" изпускателен вентил за изпразване на контейнера от течности“, заявиха в заключение от Джи Ойл Експерт.


Повече информация за Джи Ойл Експерт ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Джи Ойл Експерт, DU-PUY

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Джи Ойл Експерт ЕООД
www.goilexpert.com/index.php