Индустриални роботи: „Пет причини да инвестирате в коботи Elfin при автоматизация на производството Ви“

10.08.2020 г.5 мин.

   


Колаборативните роботи Elfin на Han`Robot са разработени на базата на съчетание от експертен опит и висококачествени технологии, за да отговарят на конкретните изисквания на потребителите и да осигурят оптималното за тях решение. Коботите Elfin са решени конструктивно с интелигентни функционални елементи – електродвигател, сервозадвижване, контролер на робота, машинно зрение и др. „Основните пет функционални специфики, които дават предимство при автоматизация на производството с тези роботи, са: отворената платформа, модулният дизайн, комуникацията EtherCAT, оптимизираните електродвигател и сервозадвижване, както и бутон за обучение“, коментираха за Инженер.bg от фирма Индустриални роботи, официален представител на коботите Elfin на Han`s Robot за България.


Коботите навлязоха широко в различни индустриални отрасли, автоматизирайки производствените процеси, търговските дейности, серийното производство, медицинските приложения и т.н. Колаборативните роботи Elfin на Han`Robot осигуряват на производителите бързо възвръщане на инвестицията без допълнителните разходи, характерни за индустриалните роботи, като сложно програмиране, продължителна настройка и защитни работни екрани. „Elfin правят автоматизацията на производството достъпна, дори за малки серии и при смесено асемблиране на продукти“, допълниха от Индустриални роботи.


„На пазара вече се предлагат коботи на различни производители, затова за потребителите е важно предварително да се запознаят с предимствата на всеки един от тях. Коботите Elfin предоставят на потребителите освен стандартната функционалност, също и достатъчно възможности за по-нататъшното им разработване и персонализиране, което ги превръща в оптимален вариант, отговарящ на нуждите на разработчиците и технологичните проектанти“, поясниха от доказаната българска инженерингова, производствена и търговска фирма, която предлага Elfin на пазара у нас.


Кои са основите 5 функционални предимства на коботите Elfin?


1. Отворена платформа:

 

Осигурен достъп до всички параметри и данни относно степента на подвижност на робота, осъществява контрол и управление на всички подвижни части в реално време чрез отворен код на ROS;


2. Модулен дизайн с висока степен на интеграция:

 

Двигателите, сервозадвижванията, вълновите редуктори, енкодерите и спирачните механизми на двете съчленени рамена са интегрирани в един модул;3. EtherCAT комуникация:

 

Високоскоростна комуникация за по-голяма управляваща честота (до 10 kHz) без електромагнитни смущения EMC;


4. Оптимизиран електродвигател и сервозадвижване:

 

Компактен електродвигател с малки пулсации на въртящия момент и перфектна координация със сервозадвижването, осигуряващи оптимална производителност и стабилност;


5. Бутон за обучение на робота:

 

Възможност за персонализиране на функционалния I/O бутон за безпрепятствено обучение на робота само с помощта на един бутон.„Колаборативните роботи навлизат все по-масово в леката промишленост поради лесното им интегриране в производствения процес, ниската цена и способността да извършват множество операции с постоянна скорост. Серията роботи Elfin се предлага в три версии: с полезен товар 3 kg и с обсег 590 mm; с полезен товар 5 kg и с обсег 800 mm и с полезен товар 10 kg и с обсег 1000 mm. Оборудвани са с най-новите системи за сигурност за съвместна работа с хора и се отличават с висока ефективност и прецизност на работа“, допълниха още от Индустриални роботи.


Повече информация за Индустриални Роботи ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Индустриални роботи, Han`s Robot

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Индустриални роботи ЕООД
http://www.roboti.biz/