Джи Ойл Експерт: Магнитни сепаратори за смазочно-охлаждаща течност DMD на Losma

21.07.2020 г.3 мин.

   


Магнитните сепаратори от серия DMD на Losma са предназначени за очистване на смазочно-охлаждащата течност, замърсена с метални магнитни частици по време на производствения процес. „Те представляват няколко феромагнитни диска, които улавят твърдите магнитни примеси, попаднали по време на металообработка в смазочно-охлаждащата течност. Най-голямото предимство на тези сепаратори е практически нулевата себестойност на експлоатацията им“, информираха за Инженер.bg от фирма Джи Ойл Експерт, която предлага продуктите на Losma у нас.Утвърденият производител на филтрираща техника Losma предлага седем модела сепаратори DMD с производителност за емулсии от 50 до 400 l/min и за чисто масло от 25 до 200 l/min.


Принцип на действие на магнитните сепаратори


Замърсената охлаждаща течност постъпва по тръба от обработващия център и се подава към разпределителя на филтъра, където е позиционирана групата въртящи се магнитни дискове (A). Те улавят магнитните частици, а остъргващо острие (В) премахва частиците от тях, като ги пренася до улея за събиране на утайката (С), отвеждащ отпадъците в резервоар. Чистото масло се събира в друг резервоар (D) и се изпомпва обратно към машината, благодарение на специална помпа, или се събира за допълнителен процес на фина филтрация.


 

Модулност на техническото решение


„Магнитните сепаратори могат да работят съвместно с всеки филтър от портфолиото на Losma, за да се осигури висока степен на филтриране“, поясниха от Джи Ойл Експерт.

 

 

Каква е ролята на перманентния филтър?


Изключителното предимство на този вид филтриране е липсата на консумативи. Това означава нулеви експлоатационни разходи.

 

 

„Losma гарантира, че всяко отделно устройство се тества индивидуално чрез стриктни процедури за контрол на качеството. Всяко устройство се доставя със сертификат за качество и функционалност“, коментираха още от доказаната българска търговска фирма Джи Ойл Експерт.


Повече информация за Джи Ойл Експерт ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източника на снимковия материал: Джи Ойл Експерт, Losma

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Джи Ойл Експерт ЕООД
http://www.goilexpert.com/index.php