Иновации на Henkel за мебелната индустрия ще бъдат представени на изложението Ligna 2019 в Хановер

04.04.2019 г.6 мин.

Революционни технологии, иновативни продукти, комплексно обслужване и постоянен стремеж към върхови постижения – със своите най-нови разработки компанията Henkel продължава да затвърждава лидерската си позиция на разработчик на иновативни продукти в областта на адхезивните технологии. „На предстоящото изложение Ligna 2019 през май в Хановер, Германия, експерти и професионалисти в мебелната индустрия ще се запознаят с най-новите решения в областта на адхезивните технологии, интелигентните услуги вследствие от навлизането на дигитализацията, както и с революционни проекти като нови приложения за 3D печат“, съобщиха за Инженер.bg от Хенкел България, част от гиганта Хенкел Груп.По време на Ligna 2019, международен панаир в областта на индустриалните технологии за дървообработващата промишленост, Henkel ще покаже най-новите си разработки от продуктовото, технологичното и сервизното му портфолио, като фокусът ще бъде поставен върху иновативните продукти и предложения, които са специално разработени за концепцията Industry 4.0 и 3D печата.


Премиера на новото топлостапящо лепило Technomelt PW 863


Henkel ще представи новото индустриално лепило Technomelt PW 863. Това топлостапящо лепило е разработено на основата на съвременна полимерна технология, създадена от Henkel. Едно от най-известните приложения на тази технология в мебелната промишленост е процесът на каширане на повърхности „reacTec“.


„Благодарение на нашите технологии, вече могат да бъдат избегнати твърде често срещаните проблеми при конвенционалните процеси на ламиниране – например, емисиите на формалдехид при използване на карбамидни смоли или компрометиране на качеството при използване на водоразтворими поливинилацетатни дисперсии. Вместо това ние разчитаме на термопластични, разтворими и несъдържащи вода топлостапящи лепила, които се реактивират чрез топлина. Следователно с „reacTec“ ние можем да предложим на нашите клиенти убедително решение, което е надеждно, евтино и високоефективно, когато става въпрос за икономия на материали и енергия“, коментира г-н Йорг Кийнле, ръководител проекти в направление „Техническо обслужване на клиенти“ (TCS) в Henkel.Новото лепило Technomelt PW 863 на Henkel също използва тази уникална полимерна технология. Иновативният продукт принадлежи към групата на полиолефиновите лепила и е предназначен за ламиниране на дървесни плоскости в промишлени условия. С полимерна структура, специално разработена от Henkel, това лепило се отличава от други полиолефинови лепила на базата на етиленвинилацетат и топлостапящи материали. Кийнле обобщава най-важните предимства на Technomelt PW 863: „Висока термична стабилност до 110 °C, твърд адхезивен филм, малък разход и отлични свойства на топене. Тези характеристики и възможността за приложение както на стандартни машини, така и при конвейерни скорости над 55 m/min правят новото лепило Technomelt PW 863 изключително добро решение“.


Усъвършенстване на Technomelt PW 866 и разширяване на асортимента от PUR лепила


След дебюта на Ligna 2017 Henkel допълнително усъвършенства изпитаното и доказано лепило Technomelt PW 866, което има универсален характери и е специално разработено за опаковане на профили с декоративна хартия, фурнир или ламинат CPL. Особен интерес за клиентите представляват подобрената термична стабилност и отличната първоначална адхезия, които осигуряват стабилни производствени процеси и първокласно качество на крайния продукт.Освен това аспектите, свързани със здравето и безопасността на труда, придобиват все по-голямо значение, когато става въпрос за производство на мебели и нанасяне на покрития върху различни елементи. В резултат на това има нарастващо търсене на екологично чисти лепила без вредни емисии и със значително по-ниско съдържание на изоцианат. „Henkel реагира на тази тенденция много рано с въвеждането на PUR лепилата и дълго време бе пионер в развитието на този пазарен сегмент“, коментираха от Хенкел България.


Компанията има обширно портфолио от PUR лепила и продължава непрекъснато да го разширява. Водещата позиция на бранда на пазара на продукти с микроемисии (ME) и неопасни лепила се основава на партньорство, доверие и диалог с потребителите.


Повече за иновативните продукти, специално разработени за концепцията Industry 4.0 и 3D печат, може да прочетете в ДигиталнаИндустрия.bg ТУК!

 

Повече информация за Хенкел България ЕООД, Лепилни технологии, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Хенкел България, Henkel, pexels.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Хенкел България ЕООД, Лепилни технологии
www.henkel-adhesives.com/bg/en.html