FANUC разшири портфолиото си с компактен универсален робот M-10iD/16S и робот за заваряване ARC Mate 100iD/16S

04.08.2020 г.5 мин.

 

Японският пионер в индустриалната роботизация добави два нови модела към обширното си портфолио от роботи. „Новият универсален робот M-10iD/16S е най-компактният от серията M-10iD. Той съчетава най-добрите характеристики на двата си предшественика – M-10iA/10MS и M-10iA/12S. Еквивалентният модел ARC Mate 100iD/16S е промишлен робот за електродъгова заварка от ново поколение, който осигурява изключителна прецизност на заваръчните операции“, съобщиха за Инженер.bg от ФАНУК България.

 

 

Универсалният робот M-10iD/16S се отличава с много висока прецизност

 

„M-10iD/16S се отличава с висока скорост по осите и най-добрата прецизност в своя клас. Изработен специално за компактни работни помещения, този изключително универсален робот може да се използва и за приложения с горен монтаж. Освен това усъвършенстваният дизайн на кухата китка позволява полезна товароносимост до 16 kg, която е значително подобрена, в сравнение с предшествениците му, и най-важното предимство за този клас“, допълниха от ФАНУК България.

 

M-10iD/16S е решен конструктивно с изцяло интегриран пакет от гъвкави връзки и кабели, които преминават през кухата ръка, китката и тялото на робота. Това позволява лесно и надеждно окабеляване на сензори или камери, въздухопроводи и всякакви други окомплектоващи системи. По този начин отпада необходимостта от използването на външни кабели, които пречат на периферното оборудване, което води до минимални дейности по интеграцията, както и до оптимизиран експлоатационен срок на кабелите, а оттук и до намаляване на разходите за придобиване.

 

 

„Тънкият профил и малкото заемано пространство, в комбинация с високия капацитет на полезна товароносимост, превръщат M-10iD/16S в оптимално решение за използване в компактни роботизирани клетки особено когато се изисква сложна механична обработка или манипулация на тежки детайли“, допълниха от офиса на FANUC у нас.

 

Както всички роботи на FANUC, M-10iD/16S поддържа различни интелигентни функции, включително вградената патентована система за машинно зрение FANUC iRVision. Освен това към този робот може да се добавят и широк набор от софтуерни опции, както и специални функции за безопасност, например двойна проверка FANUC Dual Check Safety. Симулационният офлайн софтуер ROBOGUIDE способства за по-бързото проектиране на клетките и подобрява инженерните процеси.

 

 

Заваръчният робот ARC Mate 100iD/16S осигурява голяма производителност

 

Еквивалентният модел ARC Mate 100iD/16S се използва в приложения за електродъгово заваряване в неголеми работни пространства. „Това е заваръчен робот от ново поколение, който се отличава с изключителна прецизност на операциите. По-голямата производителност и прецизност на ARC Mate 100iD/16S се дължат на по-високата устойчивост на конструкцията. Роботът е компактен и решен конструктивно с шарнири, за да достигне и най-тесните пространства. „Плавният му външен профил с минимален брой фиксиращи болтове намалява възможността за задържане на прах и замърсявания. Голямата куха ръка с просвет 57 mm позволява прокарването на гъвкави съединения като шлангове, шлаухи, въздухопроводи и други спомагателни връзки. Интелигентният график за поддръжка, който се изготвя със софтуерната функция FANUC Zero Downtime, прогнозира механичното и технологичното състояние на оборудването“, коментираха в заключение от ФАНУК България.

 

Повече информация за ФАНУК България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

 

Източник на снимковия материал: ФАНУК България, FANUC

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/