Помпен офис: Диафрагмените помпи от серия Phoenix Food на Fluimac покриват суровите хигиенни изисквания на ХВП

06.08.2020 г.4 мин.


Наслаждавайки се на хапка от любимата храна, вероятно не осъзнаваме колко точно е важно оборудването за нейното производство, за да може да стигне тя до трапезата ни. А далеч не всеки има представа какви машини се използват. И не е нужно! Нека оставим това на специалистите от хранително-вкусовия сектор. Едни от успешните помпени решения, специално създадени за тази индустрия, са помпите Fluimac от серията Phoenix Food. Повече за тях за Инженер.bg разказаха от фирма Помпен офис – официален партньор на италианския производител у нас.„Phoenix Food са двойнодиафрагмени помпи, отговарящи напълно на суровите изисквания, които хранително-вкусовата промишленост поставя по отношение на хигиената. За изработката им са използвани само материали, сертифицирани по FDA (б.ред. U.S.A. Food and Drug Administration: Агенция за контрол на храните и лекарствата, САЩ). Частите, които влизат в контакт със съответния флуид, са произведени от силно електрополирана неръждаема стомана от тип 316 и политетрафлуоретилен (тефлон)“, посочиха от Помпен офис.


Серията помпи за ХВП на Fluimac обхваща 8 модела. Ето и кои са основните им характеристики:

 - Максимален дебит: от 20 l/min до 1050 l/min;

 - Максимален напор 70 или 80 m в зависимост от модела;

 - Температура на работния флуид: от -20 °С до 95 °С;

 - Вискозитет на флуида: от 10.000 cps до 55.000 cps.


„Въздушните двойнодиафрагмени помпи са признати за едни от най-гъвкавите решения в индустрията, особено за сектори като ХВП, пивоварство и винарство, при които освен строги хигиенни изпълнения, е необходимо да се осигури и висока прецизност“, коментираха от българското дружество.


FDA помпените решения на Fluimac се отличават с лесни за почистване полирани повърхности отвътре и отвън. Тези помпи могат да се използват както при директните производствени дейности, така и за важните процеси по почистване и дезинфекция или за транспортиране на продуктите (празнене и пълнене на резервоари и др.).


„Fluimac е сравнително млада, новаторски ориентирана компания, която успешно реализира гама помпени решения за различни индустриални сектори. Специалистите от италианската фирма залагат на креативен подход, чрез който успяват да задоволят потребностите на своите клиенти и да бъдат „в крак“ с развитието на международния пазар“, разказаха още от Помпен офис за решенията на италианския им партньор.Информация за Помпен офис ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, бихте могли да намерите в микросайта на компанията в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Помпен офис, Fluimac, pixabay.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Помпен офис ЕООД
http://www.pumpoffice.com/bg/index.html