Инж. Любомир Любенов от Центромет с коментар какво е „да ти идва отвътре“ да си инженер по заваряване

30.07.2019 г.4 мин.

In Serbian


Леене на детайли и заварки? Звучи ви скучно? Съвсем не е така по думите на новия ни герой в рубриката „Един работен ден на...“. Срещнахме се с инж. Любомир Любенов от Центромет, част от Метал Технолоджи Груп (МТГ), който ни разказа как минава един негов работен ден и как така е възможно заваряването „да ти идва отвътре“. „Когато си вършиш работата с любознателност и желание, нищо не е толкова трудно, колкото изглежда“, заяви той пред екипа ни. Ето и целия ни разговор.


Здравейте, бихте ли се представили пред читателите на Инженер.bg?


Казвам се Любомир Любенов и съм инженер по заваряване в технологичния отдел на Центромет АД. Заводът се намира в гр. Враца и е специализиран в центробежно леене на отливки от стомана и чугун в метални кокили с хоризонтална и вертикална ос на въртене. Работим за химическата, корабната и хранително-вкусовата промишленост.


Работя в завода вече повече от 3 години.


Какво е образованието Ви?


Завършил съм специалност „Машиностроителна техника и технологии“ в Русенския университет „Ангел Кънчев“, а след това преминах и курс за инженери по заваряване в Технически университет – София.


Как започва работния Ви ден?


С обиколка по цеховете, най-общо казано. Целта е да видим дали някъде в производствената дейност са възникнали проблеми и ако има такива – да открием решения.


Какви са основните задачи, които изпълнявате?


Следя за това как върви производството. Предвид длъжността ми, моя отговорност е да контролирам процесите по заваряване.


А отговаряте ли за конкретен екип?


Да, към момента отговарям за четирима заварчици. Какво и кога трябва да направят и най-вече как са го изпълнили – всичко това е част от ежедневните ми задължения. Положителното е, че това са хора, които работят в завода от дълго време и имат пълното самосъзнание за важността и последствията от работата им. Така да се каже – знаят какво правят.


Какво бихте казали на младите си колеги, които започват своя професионален път при вас?


Трябва да имат желание – това е най-важното.


А що се отнася до самите дейности, могат да разчитат на всеки един колега. Въпроси винаги възникват, особено в началото, когато някой тепърва навлиза в трудовите си задължения, но ние сме насреща, за да дадем отговор и да изясним всеки детайл, така че работата да върви гладко и без грешки.


А какво си казвате в края на работния ден?


В края на работния ден съм любопитен за още и още професионални предизвикателства.


Хората си мислят, че заварките са нещо едновременно трудно и скучно. Но не е така. На мен ми е искрено интересно, а когато си вършиш работата с любопитство и желание, нищо не е толкова трудно, колкото изглежда. На мен ми идва отвътре да правя точно това, което съм избрал за своя професия.


Повече информация за дейностите и възможностите за развитие в Метал Технолоджи Груп АД, бихте могли да намерите на www.mtgbg.com и в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Метал Технолоджи Груп АД
mtgbg.com