JLAB: Заваръчна техника на Cloos подобрява производствената среда в немска металообработваща компания

19.05.2020 г.5 мин.

   


Автоматизацията, дигитализацията и свързаността на процесите се превръщат във все по-голяма необходимост за немската металообработваща компания Glüpker Blechtechnologie. Основният стремеж на дружеството е да повиши качеството на продуктите и да подобри производителността на своя завод, осигурявайки си конкурентно предимство в дългосрочен план. „За изпълнението на заваръчните операции – както за ръчните, така и за автоматизираните, повече от 20 години производителят разчита на технологичните решения на Cloos“, информираха за Инженер.bg от фирма JLAB, официален представител на компанията за българския пазар.


Още от основаването си през 1981 г., компанията Glüpker Blechtechnologie не спира да разширява и обогатява експертния си опит в областта на металообработването, и по-специално в лазерната обработка, рязането и заваряването. Всяка година около 500 служители в производствената база на дружеството в Нойенхаус обработват близо 50 000 тона материал в изпълнението на над 500 000 поръчки. „Клиентите на Glüpker Blechtechnologie изключително много ценят кратките срокове за обработка и високите стандарти за качество, които фирмата предлага. И за да гарантира своето място на картата на успеха, компанията има нужда от високо ниво на автоматизация. Поради тази причина тя непрекъснато развива и модернизира своя машинен парк“, разказаха от фирма JLAB.


Надеждни заваръчни системи за работните процеси на Glüpker Blechtechnologie


Цялата информация и процесите в едно производство са взаимосвързани. „Живеем в ерата на Индустрия 4.0 и за да можем да следваме и изпълняваме безупречно нашите задачи, се нуждаем от високо ниво на достъпност и надеждност на производствените системи – нещо, за което от години се обръщаме към Cloos като наш доверен партньор в ръчното и автоматизираното заваряване“, обясниха от металообработващата компания.


„Първата роботизирана система в завода на Glüpker Blechtechnologie е инсталирана още в началото на 1990 г. Днес компанията разполага вече с повече от 30 роботизирани решения за автоматизирано заваряване – както компактни робоклетки за заваряване на малки детайли, така и по-големи роботизирани системи за заваряване на по-сложни компоненти“, разказаха специалистите от JLAB.

 

 

Икономия на време благодарение на офлайн програмиране с RoboPlan


Офлайн програмирането на роботизираните системи се извършва с помощта на софтуера RoboPlan на Cloos. „Докато системата се интегрира в производството, чрез RoboPlan успоредно може да бъде въведена нова програма. Посредством 3D модели се определят заваръчните инструменти, както и се извършва параметризиране на функциите, необходими за изпълнението на процеса. Така технологичното време значително се съкращава, в сравнение със създаването на изцяло нова програма в системата“, обясниха от JLAB.


Наред с това Glüpker Blechtechnologie използва още RoboPlan, за да следи в кои моменти автоматизацията осигурява най-висока ефективност. В този случай високата повторяемост, надеждността на процесите и увеличената скорост на заваряване са от решаващо значение.

 

QINEO Pulse универсален източник на захранване за гъвкаво ръчно заваряване


Ръчното заваряване също остава съществена част от дейността на металообработващата компания. Основен елемент от оборудването на всяка модулна работна станция за ръчно заваряване е QINEO Pulse на Cloos – мощен източник на захранване с висок капацитет, който се отличава с оптимални характеристики на заваряване и максимална прецизност.


„Glüpker Blechtechnologie използва над 100 заваръчни машини на Cloos в своето производство. Всички захранващи източници за заваряване се управляват от централен компютър посредством софтуера QINEO Data Manager (QDM). Това осигурява високоефективен контрол на устройствата, тъй като те могат да бъдат захранвани с данни, програмирани и управлявани през Ethernet мрежа“, посочиха от JLAB.

 

 

Повече информация за JLAB/Джей ЛАБ ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихтемогли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: JLAB, Cloos

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

JLAB / Джей ЛАБ ЕООД
https://jlab.bg/