B2N: Научете как JC Steele оптимизира процеса на леене в пясъчни форми с 3D принтер BigRep ONE

29.11.2019 г.5 мин.

Немската компанията BigRep, създадена през 2014 г. в Берлин, отвори нова страница в сферата на 3D печата и адитивното производство. Принтерите на тази марка могат да бъдат използвани практически навсякъде: за домашно приложение, в промишленото производство, в работилниците, в конструкторските бюра, в офисите и в творческите студиа. 3D принтерите BigRep са в състояние да отпечатат най-различни обекти, като се започне от мебели и се стигне до средства за роботизация, скулптури и дизайнерски модели.

 

 

„Американската компания, специализирана в производството на технологично оборудване за производство на тухли, JC Steele, се обръща към технологията за 3D печат на BigRep, за да ускори създаването на големи леярски модели на детайли за машините, предмет на основната дейност на компанията. Те успешно интегрират 3D отпечатани моделни комплекти в нов опростен работен процес, създавайки лесно леярските форми за процеса на леене, което довежда до намаляване на разходите със 75% и увеличаване на годишната производителност с над 50%“, коментираха за Инженер.bg от фирма Би Ту Ен ЕООД, позната на техническата общност у нас и като B2N, официален представител на BigRep за България.


Производството на промишлено оборудване изисква използването на някои от най-ресурсоемките производствени методи. Възлагането на определени операции на външен изпълнител в много случаи е трудно и скъпо, особено когато се налага използването на суровини като метал, който е необходим за производството на масивни шнекове. Процесът на стапяне на метала отнема много време, без право за грешка, тъй като рестартирането на процеса изисква огромни разходи.


Така много производители на индустриално оборудване стигат до извода, че е по-изгодно да извършват тези процеси чрез вътрешнозаводско производство. „Напоследък индустриалните производители откриха също, че широкоформатният 3D печат може да доведе до висок ръст на ефективността при разработването и създаването на леярските модели, които се използват при леенето в пясъчни форми. Чрез отливането на детайли в пясъчни форми в собствени леярни се произвеждат силовите компоненти за машините, необходими за взискателни промишлени приложения“, допълват от Би Ту Ен.


Принтерът BigRep ONE е първият сериен 3D принтер с технология FDM и камера с обем 1 m3, с чиято помощ отпечатването на обекти с големи габаритни размери вече е значително по-лесно. Във всяка част на принтера е вложен професионалният опит и компетенцията на BigRep за постигане на отлично качество, висока скорост и повишена безопасност.


С история от над 130 години, компанията J.C. Steele & Sons е доказана американска компания в проектирането и производството на екструзионно оборудване за производство на тухли.

 

Прочетете повече за този успешен пример за внедряване на 3D печат в индустриални условия, за да разберете:

 

  • - Как се модернизират работните процеси, свързани с леене, с широкоформатен 3D печат?


  • - Какви са възможностите за намаляване на разходите чрез инвестиране в адитивното производство?

  •  

  • - Как адитивното производство може бързо да увеличи производителността?

  •  

  • - Какви са новите стратегии за последваща обработка при леенето в пясъчни форми?

  •  

Научете отговорите на поставените въпроси ТУК.

 

 

Повече информация за B2N Ltd. / Би Ту Ен ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: B2N, BigRep

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

B2N Ltd. / Би Ту Ен ООД
http://b2n.bg/