Изцяло електрическа шприцмашина BSM 100/205 на Wittmann Battenfeld работи 62 години без прекъсване

28.07.2020 г.3 мин.

   


Качество, надеждност и визия за бъдещето – това са отличителните черти на всяка съвременна машина за леене под налягане. А как е било преди повече от шестдесет лета и зими? Очевидно критериите не са били по-различни и доказателство за това е електрическата шприцмашина модел BSM 100/205 на Wittmann Battenfeld. Тя е произведена през далечната 1956 г. в завода на компанията в Майнерцхаген, Германия.„Машината е продадена на Франк и Сандра Ноус, които са собственици на Southern Plastic & Rubber Company в Ормонд Бийч, Флорида. През следващите 62 години машината работи без прекъсване, а през 2018 г. е дарена обратно на Wittmann Battenfeld от настоящите собственици на Southern Plastic, Рей и Сенди Комора“, разказаха за Инженер.bg от Витман Батенфелд България.


Рей Комора започва да работи за Франк Ноус през 1974 г. като оператор на електрическата шприцмашина BSM 100/205. Когато през 2018 г., вече като собственик на компанията, той решава да дари машината на Wittmann Battenfeld в знак на признателност за надеждността и дълготрайността ѝ, екип на Wittmann Battenfeld USA, ръководен от Дан Лопардо, се заема с възстановяването ѝ.„И така идваме до днес, когато машината е ценна придобивка и нагледно доказателство за качеството и надеждността на електрическите системи за леене под налягане на Wittmann Battenfeld. В момента шприцмашината се намира в Торингтън, Кънектикът, където е централният офис на Wittmann Battenfeld USA“, допълниха в заключение от Витман Батенфелд България.


Повече информация за Витман Батенфелд България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Wittmann Battenfeld, Витман Батенфелд България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Витман Батенфелд България ЕООД
http://wb-bg.com/