Фин и гладък кувертюр за вашето производство? Мултиинженеринг може да изработи подходящото оборудване

24.07.2019 г.3 мин.

In Macedonian   In RomanianОтново сме на вкусна тематика, отново ще си говорим за сладкиши, кувертюри, фъстъци и т.н. Иска ни се да споделим с вас някоя превкусна и лятна рецепта за майсторски десерт, но истината е, че за да можем да се насладим на всички сладки неща, то има хора – при това инженери, които са измислили технологията, инструментите и машините, с които те да бъдат приготвени. Ето защо отново обръщаме поглед към българската компания Мултиинженеринг, утвърдила се със своите уникални решения за хранително-вкусовата промишленост. Ето каква е една от последните ѝ разработки...


„Един от нашите клиенти имаше нужда от система, която да филтрира кувертюр от попадналите в него фъстъци. Друго изискване бе системата се интегрира към тунк машина. Екипът ни се справи с проектирането и с изработката на съоръжението“, коментираха за Инженер.bg от Мултиинженеринг.Системата е изградена от буферен съд и две помпи с воден обогрев за доставяне на филтриран кувертюр към тунк машината и за връщане на използвания кувертюр обратно за филтриране. „Максималният дебит на помпите е 4000 kg/h кувертюр. Буферният съд е с водна риза със собствено подгряване, а вместимостта му е около 400 kg кувертюр или около 300 l”, поясниха от машиностроителната компания.


Инсталацията се интегрира отлично в производствената линия, благодарение на прецизните детайли, за които инженерите от екипа на българската компания са се погрижили. Ето и част от тайната на перфектно гладкия кувертюр:

 - Дебитът на помпите, както и температурата във водната риза са регулируеми;

 - Кувертюрът се влива в буферния съд през неръждаемо сито с отвори 4 х 4 mm;

 - Системата е оборудвана с вибратор;

 - Фъстъците се отделят автоматично.


Това е един от многобройните успешни проекти на Мултиинженеринг. Разнообразни конвейрни линии, производствени и опаковъчни съоръжения, изпълнени по индивидуални задания и подходящи както за взискателните хранително-вкусова и фармацевтична промишленост, така и за още много приложни области, съставят портфолиото на българската компания.


Повече информация за ЕТ Мултиинженеринг, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg. Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Мултиинженеринг, pixabay.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ЕТ Мултиинженеринг
http://multiengineering-bg.com/