Джи Ойл Експерт: Чисти детайли и надеждно филтрирана смазочно-охладителна течност с професионално оборудване на Anmasi

27.02.2020 г.5 мин.

 

Brandt Metalindustri е нова, динамично развиваща се датска компания, която произвежда части за пластмасовата и машиностроителната промишленост чрез струговане и фрезоване. „Когато в компанията възникват проблеми с чистотата на детайлите и филтрирането на смазочно-охлаждащата течност, тя намира решение с изделията на Anmasi. Доказаната компания в областта на индустриалните системи за почистване и филтриране е предложила на Brandt Metalindustri цялостно ефективно решение на проблемите в тяхното производство“, коментираха за Инженер.bg от фирма Джи Ойл Експерт, която предлага продуктите и решенията на Anmasi в България.„Основен приоритет пред Brandt Metalindustri е да осигури оптимални решения за своите клиенти чрез непрекъсната оптимизация на технологичния процес и гарантиране качеството на продукцията. Във връзка с това, компанията инвестира през последните години в ново оборудване, както и в разширено производство, за което именно е била необходима инсталация за почистване на произведените детайли“, допълниха от Джи Ойл Експерт.


Разширяването на Brandt Metalindustri означава и повече машини в производството. Това, от своя страна, води до повишено замърсяване на смазочно-охлаждащата течност. Компанията взема решение да подмени филтриращата система, която до този момент само отделя маслените фракции от течността и допълва течност към отделните обработващи центрове. Освен това клиентите на компанията изискват доставката на чисти детайли, които могат да се боядисват, залепят или заваряват без предварително третиране. Съществуващото оборудване за почистване на детайлите не е било в състояние да осигури това.Какво е решението?


Първоначално Brandt Metalindustri избира да инвестира в ултразвукова почистваща машина със система за изплакване и изсушаване с горещ въздух, за да реши предизвикателството с чистотата на детайлите. „Системата за ултразвуково почистване Combiline на Anmasi е инсталирана и започва работа с химикали, доставени специално за целта от Anmasi. Това дава възможност на Brandt Metalindustri да доставя чисти детайли със защита срещу корозия, като напълно е спазено изискването на клиентите за възможно директно нанасяне на покрития, залепване и заваряване“, разказаха от утвърдената българска компания Джи Ойл Експерт.След като Brandt Metalindustri внедрява ултразвукова система за почистване и се уверява, че тя покрива всички предварително поставени изисквания, компанията решава да възложи на Anmasi изготвяне на предложение за централни филтриращи системи на смазочните течности от обработващите центрове. Така следващият етап от съвместната работа бил внедряване на филтърна система Masterclean с хидростатичен филтър, маслен сепаратор и охладител за непрекъснато филтриране и охлаждане на смазочната течност. Те решили проблема с бактериалното замърсяване и в същото време отстранявали металните стружки – технологичен процес, който не е бил възможен при използването на старата система.„Освен че доставя самата филтърна система, компанията Anmasi извършва и монтажа на тръбопроводите от неръждаема стомана в целия завод – както на тръбите за подаване, така и за връщане на отработената смазочна течност. По този начин отпада необходимостта Brandt Metalindustri да търси изпълнител за инсталирането и по този начин компанията е използвала само един надежден доставчик както за филтриращата система, така и за индустриалната система за почистване на детайлите“, коментираха в заключение от Джи Ойл Експерт.


Повече информация за Джи Ойл Експерт ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Джи Ойл Експерт, Anmasi

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Джи Ойл Експерт ЕООД
http://www.goilexpert.com/index.php