Мек, здравословен и вкусен хляб, опакован в защитена среда. Как – разказват от Мултивак България

07.08.2020 г.8 мин.


„Ферментацията може да се окаже по-велико откритие от огъня“!

Пуратос България

 

По време на първото си събитие за технологии и иновации в опаковането на хлебни и тестени изделия, което Мултивак България проведе в партньорство с Пуратос България, гостите имаха възможност освен да наблюдават приготвянето на различни видове тесто, да се запознаят с технологични решения и разработки от най-ново поколение, които са стандарт и запазена марка за двете компании. Инженер.bg вече Ви разказа как протече събитието. А днес ще Ви потопим още по-дълбоко в необятния свят на хляба. Знаем, че сте любопитни, затова четете нататък.


 

Puratos е компания, която разработва, тества и прилага нови технологии за хляб и хлебни изделия, като специално за хлебарството покрива 68% от пазара на подобрители, произведени според стандарта „чист етикет“ и пакетиране без консерванти.

 

Здраве, свежест и вкус – трите основни стълба в храненето

 

„Правим проучвания чрез нашият Puratos Sensobus – лаборатория за сензорни анализи на колела, която разполагаме на различни места по целия свят. По този начин разбираме какво иска да купи и какво очаква да види на пазара потребителят, а резултатите споделяме с нашите клиенти. Вследствие на тези проучвания сме установили, че към момента в храненето има три основни стълба - здраве, свежест и вкус, които ние от Puratos се стремим да покрием. Работив върху икономически изгодни и иновативни решения“, разказа по време на събитието г-жа Ростислава Павлова, директор на Puratos за България и Македония. Компанията поддържа „библиотека за закваски“ в Белгия, където се съхраняват закваски от цял свят с уникални щамове и микроорганизми. А специализираните иновационни центрове за разработки за индустриалното производство, сладкарството и хлебното занаятчийство са разположени на различни места по света.


В България компанията е започнала проект за разширение на складовата си база, в която ще монтира нова линия за закваски. „Ще създадем иновационен център, адаптиран към нуждите на българския пазар с ателиета за хлебарство, сладкарство и шоколад. Имаме стратегическо партньорство с Fritsch, които ще предоставят някои от машините и се надявам заедно да разкриваме всеки ден магията на хляба и хлебните изделия“, сподели още г-жа Павлова.

 

Безопасни и здрави опаковки, които пазят хляба мек, вкусен и свеж

 

От страна на Мултивак България, управителят на дружеството у нас, г-н Трифон Филипов, сподели какви са ценностите, от които се ръководи компанията, и как те я стимулират да реализира целите си, като помага на бизнесите в хранително-вкусовата индустрия.


 

„Multivac е семейна компания в ръцете на 11 синове, дъщери и внуци на основателите й, в която всеки член на нашия екип се чувства като в семейство на работното си място. Убедени сме, че можем да сме успешни, само ако сме тясно фокусирани. Сами произвеждаме до 80% от всички компоненти и резервни части за машините, за да могат нашите технологии да поддържат безкомпромисно качество. Този подход прилагаме и с най-скоро придобитата компания в нашето семейството, а именно Fritsch“, сподели г-н Филипов и добави: „Всъщност, вече 60 години ние вярваме в тенденциите, които сега се настаняват трайно на пазара, а именно свежест, срок на годност, безопасност и хигиена. Стремим се крайният продукт да е опакован перфектно и да отговори на това, което клиентът иска и очаква да види на пазара“.

 

В света на хлебните технологии името Fritsch отстоява постиженията на немските производители повече от 90 години. „С високо качество, нови разработки, индивидуални решения и най-доброто обслужване, Fritsch предлага всичко, от което се нуждае индустрията за хлебни изделия, за да произвежда първокласни продукти“, поясни г-н Филипов. „В качеството си на специалист по линии за обработка на тесто, Fritsch разполага с отлична инженерна компетентност и използва това, заедно с високото си техническо и технологично ноу-хау за разработване на индивидуални решения за клиенти. Работим винаги с ясното съзнание, че крайното изделие е водещо и машината се адаптира към продукта, а не обратно. Искаме да утвърдим Fritsch като надежден партньор и доставчик на решения на българския пазар, като предложим машини, които разбират занаята на клиента“, допълни управителят на Мултивак България.


 

Машините на Multivac са се доказали във времето със своята безупречна работа. Те са произведени изцяло от неръждаема стомана и са конструирани, така че да осигурят 100% хигиена. По този начин всеки производител може да гарантира минимална възможност за вторична контаминация на продукцията си и съответно надеждно опаковане във вакуумна или в газова среда. „Освен че машините ни са безопасни, опаковките, които използваме, също са достатъчно здрави и особено подходящи за случаите, когато производителят извършва експорт или транспортиране от едно място на друго. Технологията ни е усъвършенствана, така че продуктът да не може да бъде контаминиран“, заяви още г-н Филипов.

 

Опаковките на Multivac не изискват използването на консерванти, тъй като опаковането в газова среда или вакуум осигурява по-дълъг срок на годност. „Ние от Мултивак сме абсолютно „За“ чистия етикет, като се стремим да осигурим точно това на нашите клиенти с любезното съдействие на Пуратос, които са специалисти в тези технологии, и които неслучайно сме избрали за наш стратегически партньор в България. Радваме се, че успяхме да започнем партньорство с тях и че ни дават възможност заедно да влезем сплотени и още по-силни в този нов за нас бизнес“, добави в заключение г-н Филипов.


 

Повече информация за Мултивак България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Мултивак България ЕООД
http://bg.multivac.com/bg/