Нови концепции в опаковането и етикетирането на плодове и зеленчуци ще представи Multivac на Fruit Logistica 2019

04.12.2018 г.5 мин.

Иновативни концепции за опаковане на плодове и зеленчуци ще представи глобалният доставчик на цялостни решения за хранително-вкусовия бранш Multivac по време на специализираното изложение Fruit Logistica от 6 до 8 февруари 2019 г. в Берлин. „Наред с опаковъчните решения, които допринасят за увеличаване срока на годност на свежите продукти, акцент ще бъде поставен още върху устойчиви опаковъчни концепции и атрактивни решения за маркиране и етикетиране на плодове и зеленчуци, снаксове и свежо нарязани продукти от всички видове“, съобщиха за Инженер.bg от Мултивак България.


Голяма гъвкавост по отношение на използването на различни формати тарелки, висока производителност и максимална икономическа ефективност ще демонстрира Multivac на фирмения си щанд D06, в палата 3.1, с трейсийлър G 700. На него могат да се произвеждат тарелки с модифицирана атмосфера и без модифицирана атмосфера.


 

„На изложението Fruit Logistica трейсийлърът ще бъде оборудван с инструмент за перфорация за производство на FreshSAFE опаковки с боровинки. Той дава възможност стандартното горно фолио да бъде перфорирано по време на процеса по опаковане и така да се създаде равновесна атмосфера във вътрешността на опаковката (EMAP). Така опакованите продукти остават за по-дълго свежи без употребата на консерванти“, поясниха от Мултивак. „Обработват се PLA тарелки, които са произведени от възобновяеми суровини. Те се запечатват с горно фолио и най-накрая се етикетират“, уточниха още от българското дружество.

Етикетираща машина с транспортна лента L 310 ще бъде част от установката на изложбения щанд на Multivac и ще поставя т.нар. D-етикет около цялата опаковка. „Този вид етикетиране предлага многообразни възможности по отношение на оформлението на различните опаковки и допринася съществено за повишаване на атрактивния дизайн на опаковката“, заявиха от компанията.

 

Сред експонатите на щанда на фирмата в рамките на Fruit Logistica 2019 централно място ще заеме R 085 e-concept, представител на гамата термоформовъчни опаковъчни машини на Multivac, на която тестово ще бъде опаковано червено цвекло в меко фолио. „Моделът е икономично решение, подходящо за дребни производства и занаятчии, които навлизат в автоматичното опаковане, както и за производители с голяма гама продукти, опаковани в малки партиди. R 085 е компактна машина, която се вмества в малки производствени пространства без проблем. Допълнително преимущество е, че тя работи без връзка с вода и въздух под налягане“, обясниха от фирмата.


 

Посетителите на форума ще имат възможност да се запознаят още и с устойчивите опаковъчни решения на световноутвърдения производител, които водят до намалено потребление на опаковъчен материал и висока степен на рециклируемост. Пример за подобно решение е опаковъчната концепция Multivac PaperBoard, която позволява производството на MAP- и скин-опаковки от материали, базирани на хартия чрез термоформър или трейсийлър. „Базовият материал може да бъде обработван под формата на ролка или във вид на готова форма, като се използват и предварително оформени тарелки. Всички материали могат да бъдат разделени на пластове от крайния потребител и хартията след това да бъде предадена за рециклиране“, разясниха в заключение специалистите от Мултивак.Повече информация за Мултивак България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Мултивак България, Multivac

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Мултивак България ЕООД
http://bg.multivac.com/bg/