Григор Ендрев от Либхер-Хаусгерете Марица: „Грешката е безценен опит за всеки млад специалист“

12.11.2018 г.4 мин.

In Macedonian   In Serbian

 


Всеки млад специалист, току-що завършил образованието си, се впуска в реалната си работна реализация с известен страх и неувереност. До какво обаче водят грешките на младите? „За нас грешката не е нещо лошо. Напротив – това е начин да се натрупа безценен опит. Именно на това искаме да научим нашите стажанти“, заяви за Инженер.bg г-н Григор Ендрев, специалист „Управление на човешките ресурси“ в Либхер-Хаусгерете Марица, по време на тазгодишното издание на форума „Дни на кариерата“.Българското дружество е част от международния технологичен концерн Liebherr в направлението за бяла техника. Като лидер в своя сегмент, Либхер-Хаусгерете Марица непрекъснато се развива и освен нарастване на производствения капацитет, фирмата отправя поглед и към сериозна развойна дейност. В тази връзка отскоро място в компанията могат да намерят както традиционно търсените специалисти по машиностроене и уредостроене, така и експерти в областта на информационните технологии.


„Към момента предлагаме постоянни работни позиции, стажове и стипендии в различни отдели на компанията. Приоритет за нас е стипендиантската ни програма, която предлага изключителни шансове за студентите“, посочи HR експертът.


Стипендианти на Либхер в отделите Производствена техника, Конструктивен отдел и Лаборатория „Развойна дейност“ могат да станат студенти от 2-ри, 3-ти или 4-ти курс, чиито успех е минимум „Много добър“. Целта на компанията е да привлече бъдещи инженери от по-ранните курсове на обучението им, като им осигурява месечна стипендия до края на образованието им, а през лятото – платен стаж. „По този начин нашите стипендианти ще получат паралелно теоретична и практическа подготовка. Допълнително могат да се възползват от безплатно чуждоезиково обучение по английски или немски. Помагаме им при изготвянето на курсови и дипломни работи, както и при набавянето на цялата необходима литература“, обясни г-н Ендрев.След успешно завършване на образованието, стипендиантите получават работно място по специалността си за минимум 3 години в Либхер-Хаусгерете Марица.


Освен чрез стипендиантската програма, Либхер помага на младите специалисти да се адаптират бързо към работната среда и чрез своите целогодишни стажове. „Даваме на стажантите реални работни задачи. Караме ги да извличат позитиви, дори когато сбъркат и допуснат грешка. За всеки стажант отговаря наставник, чиято цел е да проследява дейностите му, да го поправя и да му предава своя опит“, обясни още г-н Ендрев.


За да кандидатствате за стажантска или стипендиантска позиция в Либхер-Хаусгерете Марица, е необходимо да изпратите автобиография с актуална снимка, мотивационно писмо и удостоверение от университета, в който учите, на имейл lhm_jobs@liebherr.com.


Повече информация за Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД
http://www.liebherr.bg/HG/bg-BG/